Πρόταση μομφής κατά της Μέι από 48 βουλευτές

214

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο «Sky», tουλάχιστον 48 βουλευτές αναμένεται να καταθέσουν πρόταση μομφής, που θα οδηγήσει στην ανατροπή της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία.

Παραιτήθηκαν 4 υπουργοί

ο υπουργός της Βορείου Ιρλανδίας Σάιλες Βάρα και ο αρμόδιος υπουργός για τις διαπραγματεύσεις με το Brexit , Nτομινίκ Ράαμπ ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την κυβέρνηση.

 Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση", εξηγεί ο κ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.

O Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος κατά της συμφωνίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παραιτήθηκε και η υπουργός Εργασίας και Ασφάλισης Έσθερ Μακβέι.

«Η συμφωνία δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», έγραψε στην επιστολή παραίτησής της η Μακβέι.

Τέλος την παραίτηση της υπέβαλε και η Υφυπουργός για το Brexit, Σουέλα Μπρέιβμαν.

Μέι: Brexit με συμφωνία, Brexit χωρίς συμφωνία είτε όχι Brexit

Παρά τις παραιτήσεις, η Τερέζα Μέι δεν έδειξε καμία διάθεση να υποχωρήσει κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Βουλής, παρουσιάζοντας στους βουλευτές τις επιλογές που υπάρχουν. 

Όπως είπε ««Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση».