Στον ανακριτή για απολογία ο Λυκουρέζος

190

Στο ανακριτή Νικόπουλο βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για απολογία σε σχέση με την υπόθεση της «Μαφίας των φυλακών».

Ο δικηγόρος συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και κρατείται στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός ποινικολόγος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr τελευταίος έχει καταθέσει στο παρελθόν ότι για συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, (ένας ήταν ο Αλ. Λυκουρέζος) οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή βρίσκονται συνάδελφοι και συνεργάτες του καθώς και η κόρη του Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου που έτρεξε να τον αγκαλιάσει μόλις έφτασε και η Νατάσα Καλογρίδη.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για τον όποιον επίσης εξέδωσε ένταλμα ο ανακριτής. Αντιμετωπίζει και αυτός τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης