Συνελήφθησαν 19 άτομα για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο

197

Δεκαεννιά άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι 19 συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κουκουλοφόρους που βρίσκονταν στον χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πλατεία Εξαρχείων εξαπέλυσαν χθες το βράδυ δεκάδες επιθέσεις με μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η αστυνομία με το κανόνι εκτόξευσης νερού , τη γνωστή “αύρα”, στην οδό Πατησίων που χρησιμοποιήθηκε μετά από χρόνια, προκειμένου να απωθήσει τους κουκουλοφόρους από το Ίδρυμα.

Εικόνα καταστροφής στο Πολυτεχνείο από τα σοβαρά επεισόδια, τις εκατοντάδες μολότοφ , τα οδοφράγματα και τις φωτιές.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι νεαροί που ήταν οχυρωμένοι στο Πολυτεχνείο επιχείρησαν με σιδηροτροχό να καταστρέψουν την πόρτα του Ιδρύματος, πράγμα το οποίο και τελικά κατάφεραν. 

Στη Θεσσαλονίκη οι αρχές προχώρησαν σε 14 προσαγωγές μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό, μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Χθες ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Στην Πάτρα, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Επεισόδια, περιορισμένης έκτασης, ξέσπασαν και στο Ηράκλειο. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη