Τσίπρας: Ψυχραιμία προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι σε κίνδυνο. Προέχει η ανθρώπινη ζωή.   

214

Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα τα Σώματα είναι σε συντονισμό, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, τόνισε ότι όλος ο μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και πως βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.  

 Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους και σε όλες “να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται”. Απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι σε κίνδυνο, τονίζοντας πως προέχει η ανθρώπινη ζωή.   

“Πρέπει να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και τη χώρα”, σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι μέσω Βοσνίας βρέθηκε ο κ Αλέξης Τσιπρας λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προκειμένου να λάβει από πρώτο χέρι ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών.

Από την συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός με την ηγεσία της πυροσβεστικής αλλα και των αρμοδίων υπουργών φάνηκε πως ο κ Τσιπρας δεν ειχε εικόνα:

-Για τον εγκλωβισμό πολιτών στο λιμάνι της Ραφήνας
-Για την ένταση των ανέμων

-Για την ανταπόκριση αλλων χωρών της ΅Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εκκλήσεις της Ελλάδας για βοήθεια
-Για την εξέλιξη του φαινομένου 

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Γιάννη Καπακη που ειπε πως οι καιρικές συνθήκες ειναι αντίστοιχες του 2007.
Πάντως απο τις ερωτησεις του κ Τσιπρα φάνηκε πως ήθελε περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των πυρκαγιών και την χρονική τους εκδηλωση.
Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρμόδιοι μηχανισμοί εκτός από το σχέδιο πυρόσβεσης έχουν ενεργοποιησει δυο παράλληλα σχέδια: για την παραλαβή – εξυπηρέτησης πληθυσμού με πλωτά μέσα του λιμενικού και του στρατού στο λιμάνι της Ραφήνας και για την περιπολία προφυλακής σε ολη την Aττική. 

Απορία γεννά η απουσία εκπροσώπου του υπουργείου Αμύνης.