Αγαπηδάκη: Εάν είχαν συστρατευτεί όλοι στον εμβολιασμό θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους

422

«Δεν επιτρέπεται να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστήμη. Η ιατρική ασκείται με πρωτόκολλα και δεν μπορεί να λέτε ότι οι ιατροί του ΕΣΥ κάνουν πράξεις που οδήγησαν ασθενείς στον θάνατο» απάντησε η αναπληρώτρια υφυπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη σχολιάζοντας σχετικές αναφορές που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ”Σπαρτιατών” Γιάννη Κόντη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας στην Ολομέλεια.

Η κυρία Αγαπηδάκη τόνισε πως «η χώρας μας για την διαχείριση και την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει αξιολογηθεί από τον ΠΟΥ και σύμφωνα με την έκθεση που είναι ανοικτή και προσβάσιμη, το 70% των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή στην πανδημία ήταν ανεμβολίαστοι και άνω των 65 ετών. Το 81,5% ήταν ανεμβολίαστοι άνω των 80 ετών».

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως «εάν όλα τα κόμματα είχαν συστρατευτεί στην προσπάθεια εμβολιασμού θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους». «Και είναι κρίμα να έχουμε απώλειες ζωής για μικροκομματικά οφέλη. Αυτό είναι ντροπή» είπε και ζήτησε να «σταματήσει το ψάρεμα στα θολά».

Η κυρία Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «για κανένα άλλο εμβόλιο δεν είχαμε ποτέ έναν τόσο μεγάλο ποσοστό εμβολιασμού άρα είχαμε ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση» και ρώτησε «εάν υπάρχει έστω ένας οργανισμός που είπε ότι δεν θα έπρεπε να κάνουμε το εμβόλιο».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ”Σπαρτιατών” Γιάννης Κόντης είχε χαρακτηρίσει το νομοσχέδιο «μπαλώματα». Υποστήριξε πως «δεν κατανοεί την εμμονή της κυβέρνησης στα εμβόλια για την covid 19» λέγοντας ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τους σχετικούς οργανισμούς των ΗΠΑ». Ξέρω, είπε, ανθρώπους που «αρρώστησαν από τα εμβόλια» και εκτίμησε πως «πολλοί από όσους εμβολιάστηκαν δεν θα πάνε να κάνουν εμβόλιο».