Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του

14556

Γεμάτη αίμα ήταν η σκηνή του εγκλήματος με την οποία ήρθαν αντιμέτωπες οι Αρχές φτάνοντας στο σπίτι του 71χρονου στα Καλύβια που δολοφονήθηκε από τον γιο του.

Πώς έγινε το φονικό στα Καλύβια

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 21:00 της Παρασκευής (22/12), ο ανήλικος επέστρεψε στην κατοικία του στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με το θύμα-πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του τη μητέρα του και τον σύντροφό της.

Στη συνέχεια, περίπου στις 21:20, κατά την επιστροφή του θανόντος στην κατοικία τους, ο κατηγορούμενος ανέμενε την είσοδό του από την κεντρική θύρα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του τού επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο παθών επιχείρησε να διαφύγει, κατερχόμενος την κλίμακα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σορός του.

Αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδελφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη στην οποία προέβη.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής τον οδήγησαν στην έδρα της Υ.Α.ΝΑ.Α., όπου συνελήφθη.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε πλήθος κηλίδων αίματος σε διάφορα σημεία, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 22 εκατοστών, με μήκος λάμας 12 εκατοστών, μία λάμα μαχαιριού μήκους 20 εκατοστών και μία λαβή μαχαιριού, τα οποία χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος κατά την τέλεση του εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχιατρικό πρόβλημα, ούτε έχει σχέση με ναρκωτικές ουσίες.

Έγκλημα στα Καλύβια: «Μας κακοποιούσε επί χρόνια», είπε ο 16χρονος

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 16χρονος είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τον 71χρονο πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος τσακωνόταν συχνά στο παρελθόν με τον πατέρα του, και μάλιστα επικαλέστηκε «βρασμό ψυχής» για το έγκλημα μιλώντας στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα, δε, με όσα φέρεται να έχει πει υποστηρίξει ο δράστης, ο ίδιος, ο 19χρονος αδελφός του και η μητέρα τους είχαν υποστεί επί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα.

Ο αδελφός του 16χρονου και η 45χρονη μητέρα τους έμεναν αλλού (το ζευγάρι είχε χωρίσει), ενώ ο δράστης έμενε με τον πατέρα του και περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και αυτός.