Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε τρεις διακινητές μεταναστών

227

Συνελήφθησαν χθες σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις διακινητές, δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Η πρώτη περίπτωση

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Νίψας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Έλληνα, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας των παραπάνω αστυνομικών προέκυψε ότι στο όχημα επέβαινε νωρίτερα ως συνοδηγός ένας αλλοδαπός – συνεργός, ο οποίος καθοδήγησε τον οδηγό – διακινητή πλησίον του σημείου παραλαβής των μη νόμιμων μεταναστών και στη συνέχεια αποβιβάστηκε από το όχημα προς αποφυγή της σύλληψης. Έπειτα από σχετικές αναζητήσεις ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίσθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και συνελήφθη.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών είναι πλαστές.

Η δεύτερη περίπτωση

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα πλησίον του οικισμού Λουτρών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο Έλληνα, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι και οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και τρία δελτία ταυτότητας πολωνικών αρχών άλλων ατόμων που βρέθηκαν στην κατοχή του αλλοδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.