Άνδρας καταδικασμένος για αποπλάνηση ανηλίκου προσπάθησε να φύγει από τη χώρα – Συνελήφθη στη Φλώρινα

298

Για μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερνε να αποφεύγει τη σύλληψη ένας 40χρονος αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί σε βαριά ποινή για αποπλάνηση ανηλίκου στην Κρήτη αλλά, όταν προσπάθησε να το σκάσει στο εξωτερικό, εντοπίστηκε στη Φλώρινα και συνελήφθη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κι έτσι κρατήθηκε και παραδόθηκε σε αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο 40χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας, που έδωσε εντολή για τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης, όπου θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης 15 ετών που του είχε επιβάλει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια.

Συλλήψεις με καταδίκες στην Θεσσαλία

Τον εγκλεισμό του στην φυλακή αποφάσισε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Τρικάλων για έναν Έλληνα που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στα Τρίκαλα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο ετών και έξι μηνών.

Στην Καρδίτσα, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας για κλοπή και απόπειρα κλοπής, με ποινές φυλάκισης τριών μηνών, δυο μηνών και 20 ημερών, αντίστοιχα.