Απίστευτο περιστατικό bullying στο Αγρίνιο: Μαθήτρια χτύπησε συμμαθητή της – Ανέβασαν το βίντεο στα social media

429

 

 

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο απαθανατίζεται η στιγμή της επίθεσης σε έναν μαθητή σε Γυμνάσιο του Αγρινίου, από συμμαθητές του.

 

Μάλιστα, η μητέρα του μαθητή προχώρησε σε μήνυση σε βάρος επτά μαθητών και της Διεύθυνσης Γυμνασίου του Αγρινίου, καθώς το όλο σκηνικό καταγράφτηκε σε κινητά μαθητών και κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 11 Νοεμβρίου από τη μητέρα του μαθητή, που πήγε στο σχολείο και βρήκε τον 13χρονο γιο της χτυπημένο στο πρόσωπο και κλαμένο. Ρωτώντας τον, ενημερώθηκε πως δέχθηκε την επίθεση συμμαθήτριάς του που τον χτύπησε βίαια στο πρόσωπο, επανειλημμένα. Η επίθεση αυτή έγινε ενώπιον έξι ακόμη μαθητών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι την παρότρυναν και γελούσαν σε βάρος του μαθητή.

 

Αυτό μάλιστα φαίνεται και στο σχετικό video που αναρτήθηκε στο instagram και στο Tik Tok από τη μαθήτρια, που φέρεται να έδρασε κατόπιν παρότρυνσης ενός μαθητή και στη συνέχεια όσοι παρακολουθούσαν την επίθεση, γελούσαν και χλεύαζαν τον 13χρονο, που κρατούσε προτεταμένο το χέρι του, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει τα χτυπήματα, χωρίς όμως να απαντά σε αυτά.

 

Στη μήνυση που υποβλήθηκε στις 12 Νοεμβρίου και κατατέθηκε συμπληρωματική την Παρασκευή (26/11) στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, από τον δικηγόρο της μητέρας, Παντελή Βαμβακά, περιγράφονται και άλλες επιθετικές συμπεριφορές συμμαθητών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην στάση της διεύθυνσης του σχολείου, που φέρεται μάλιστα να ζήτησε την απόσυρση της μήνυσης.

 

 

Σύμφωνα πάντα με τη μητέρα, το παιδί της μέχρι και τις 23 του μηνός δεν πήγε στο σχολείο του, καθώς βρίσκονταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και τελικά επέστρεψε στις 24 Νοεμβρίου, όταν εντάχθηκε σε άλλο τμήμα.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.gr, στη μήνυση γίνεται ακόμη αναφορά για συνεχόμενα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού σε βάρος του παιδιού, επαναλαμβανόμενη σωματική και ψυχολογική βία, ενώ κατηγορείται η διεύθυνση για παράλειψη στο να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να αποσοβηθούν αυτές οι συμπεριφορές.