Άρης: Φαβορί ο Μάντζιος για την τεχνική ηγεσία

481

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στον Άρη έπειτα από τον οδυνηρό αποκλεισμό της ομάδας από την Κόλος Κοβαλίβκα στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Η απομάκρυνση του Μίκαελ Ένινγκ από την τεχνική ηγεσία ήταν η πρώτη ηχηρή απόφαση της διοίκησης της ΠΑΕ. Στο εκτός έδρας (20/9) παιχνίδι με τον Βόλο ο Τόλης Τερζής θα είναι ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας και στη συνέχεια θα λυθεί η συνεργασία και μαζί του. Πλέον οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε επαφές με προπονητές έχοντας αποφασίσει να επιλέξουν μέσα από την ελληνική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Άκης Μάντζιος συγκεντρώνει συντριπτικές πιθανότητες.

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια των «κίτρινων». Καταρχήν, δεν θέλουν να επιλέξουν μέσα από την ξένη αγορά καθώς εκτιμούν ότι αυτό θα λειτουργήσει εις βάρος της ομάδας λόγω του χρόνου που θα χρειαστεί ένας ξένος προπονητής για να μάθει τόσο την ομάδα όσο και τα δεδομένα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Άγγελο Χαριστέα στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, αποφασίστηκε να επιλεγεί ένας εκ των Άκη Μάντζιο, Τραϊανού Δέλλα και Γιάννη Αναστασίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Άκης Μάντζιος συγκεντρώνει συντριπτικές πιθανότητες για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας λόγω γνώσης περιβάλλοντος, ομάδας αλλά και συνθηκών του ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος τεχνικός είχε περάσει από τον Άρη ως παίκτης (1998-00) κι εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, θα εργαστεί για πρώτη φορά στους «κίτρινους» από το πόστο του προπονητή.