Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: «Δυστυχώς δεν θα ζήσει», λέει ο ιδρυτής για το τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο

674

Το παράνομο εμπόριο ζώων κατήγγειλε σε δηλώσεις του ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζακ Λεσουέρ, με αφορμή το τιγράκι που βρέθηκε κάτω από κάδο απορριμάτων, στις εγκαταστάσεις του πάρκου.

Είναι «ξεκάθαρο ότι πρόκειται για παράνομο εμπόριο ζώων. Κάποιος το είχε, δεν μπορούσε να το φροντίσει γιατί είναι παράλυτο και σκέφτηκε να το αφήσει έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» ανέφερε, μιλώντας στον Alpha ο Λεσουέρ.

«Ενημερωθήκαμε από την υπηρεσία που μαζεύει τα απορρίμματα ότι είδαν κάποιο ζώο. Είναι μικρή τίγρης, θηλυκό… Κατά καιρούς αφήνουν έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο χελώνες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια. Ζώα οικόσιτα. Αλλά τίγρη;» συνέχισε ο ιδρυτής του πάρκου.

Η λευκή τίγρης που εγκαταλείφθηκε είναι περίπου 3-4 μηνών «δεν μπορεί να περπατήσει, δυσκολεύεται να συρθεί ακόμα με τα μπροστινά άκρα. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν είναι Βεγγάλης ή Σουμάτρας, είναι άσπρη τίγρη. Είναι μετάλλαξη τίγρης, που συνήθως συναντάς σε τσίρκα. Δεν είναι ζώα που βρίσκεις στη φύση, είναι προϊόντα μετάλλαξης. Αυτή η τίγρης θα φτάσει τα 2 μέτρα μήκος και βάρος 200 κιλά» συμπλήρωσε ο κ. Λεσουέρ.

«Το μεγαλύτερο παράνομο εμπόριο στον κόσμο είναι το εμπόριο ζώων άγριας πανίδας» πρόσθεσε, αναφέροντας πως το τιγράκι «δεν έτρωγε γάλα, κονσέρβα, δεν έπινε νερό. Το μόνο που τρώει είναι κιμάς κόκκινου κρέατος. Αυτός που την είχε δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει φροντίδα, δεν ήξερε τίποτα. Εμείς τη φροντίζουμε και περιμένουμε να μας πουν τι θα την κάνουμε. Αυτό το ζώο δεν θα ζήσει δυστυχώς…».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση, μίλησε για το θέμα, λέγοντας πως το ζώο «πέρασε κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών Αρχών με περίεργο τρόπο», προσθέτοντας πως «υπάρχουν πλούσιοι που θέλουν να έχουν άγρια ζώα στις επαύλεις τους».