Αυστραλία: 230 φάλαινες εξόκειλαν σε παραλία – Τουλάχιστον οι μισές νεκρές

658

Συγκίνηση έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι εικόνες με περίπου 230 φάλαινες-πιλότους να έχουν εξοκείλει στις δυτικές ακτές της Τασμανίας με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι δυστυχώς μόνο οι μισές φαίνεται να είναι ακόμη ζωντανές.

«Μια ομάδα περίπου 230 κητών εξόκειλε κοντά στο λιμάνι Μάκαρι», δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της πολιτείας της Τασμανίας ο οποίος πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι περίπου τα μισά ζώα είναι ζωντανά».

Στις εικόνες που καταγράφηκαν αποτυπώνεται το μέγεθος της τραγικής κατάστασης με δεκάδες φάλαινες να βρίσκονται κατά μήκος μιας τεράστιας παραλίας με μερικές εξ αυτών να παρασύρονται από τα κύματα.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στην ίδια περιοχή πριν από περίπου δύο χρόνια όταν τότε είχαν εξοκείλει σχεδόν 500 φάλαινες-πιλότοι, από τις οποίες είχαν επιβιώσει μόλις περίπου 100.

Αν και οι ακριβείς λόγοι της κατάστασης αυτής δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, επιστήμονες εκτιμούν ότι ενδέχεται να οφείλεται στο γεγονός ότι ομάδες κητών εξοκείλουν αφού αναζητούν τροφή πολύ κοντά στις ακτές.

Οι φάλαινες πιλότοι είναι πολύ κοινωνικά ζώα και συχνά ακολουθούν μέλη της ομάδας τους που περιπλανώνται και έτσι βρίσκονται σε κίνδυνο.