Χριστιανός από το Πακιστάν αποκαλύπτει διώξεις! Σκότωσαν χριστιανή επειδή σε όνειρο κάποιου… προσέβαλε τον Μωάμεθ!

281

Συγκλονιστική καταγγελία ενός Χριστιανού από το Πακιστάν για τον «διωγμό» των Χριστιανών στην ασιατική χώρα.! Δεν βλέπουν και δεν ακούν τίποτε οι διεθνείς οργανώσεις για τους διωγμούς κατά των Χριστιανών στο Πακιστάν!

Την παρακάτω έκθεση δημοσίευσε στο X ο Faraiz Pervaz, χριστιανός από το Πακιστάν και θύμα ο ίδιος των νόμων περί βλασφημίας του ισλαμιστικού κράτους. Έρχεται δε λίγους μόνον μήνες μετά τις μαζικές επιθέσεις ισλαμιστών σε χριστιανικές γειτονιές με πολλές εκκλησίες, επιχειρήσεις, σπίτια αλλά ακόμη και νεκροταφεία να γίνονται στόχος.

Αυτή η έκθεση υπογραμμίζει τις άσχημες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι Πακιστανοί Χριστιανοί λόγω των νόμων περί #βλασφημίας της χώρας και των ευρέως διαδεδομένων αντιχριστιανικών αισθημάτων. Ο μειονοτικός #χριστιανικός πληθυσμός, που αποτελεί λιγότερο από το 2% του έθνους, ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και αντιμετωπίζει απειλές βίας, φυλάκισης, ακόμη και θανάτου για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Η έκθεση ρίχνει φως στις πρακτικές διακρίσεων, την καταναγκαστική εργασία και την ευπάθεια σε αναγκαστικούς γάμους που υφίστανται οι Πακιστανοί Χριστιανοί. Τονίζει την επείγουσα ανάγκη η παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα και να πιέσει την πακιστανική κυβέρνηση να τερματίσει τις συνεχιζόμενες καταχρήσεις.

Ιστορικό:
Νόμοι περί βλασφημίας και διακρίσεων: Οι νόμοι περί βλασφημίας στο Πακιστάν, που θεσπίστηκαν από τον Πρόεδρο Mohammad Zia-ul-Haq και στη συνέχεια ενισχύθηκαν το 2023, ποινικοποιούν την κριτική στον Προφήτη Μωάμεθ με αυστηρές ποινές, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης ή του θανάτου.
Οι χριστιανοί, που αποτελούν ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού, υφίστανται συστηματικές διακρίσεις, αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και περιορίζονται σε χαμηλόμισθες, επίπονες θέσεις εργασίας.

Χριστιανική κοινότητα σκούπα:
Η “κοινότητα των χριστιανών σκουπιδιάρηδων” εκτελεί επικίνδυνες εργασίες υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού των υπονόμων με γυμνά χέρια, εκθέτοντάς τους σε κινδύνους για την υγεία και σε ανθυγιεινές συνθήκες. οι διακρίσεις επεκτείνονται πέρα από το χώρο εργασίας, με τους χριστιανούς να αντιμετωπίζουν την κοινωνική περιφρόνηση και περιθωριοποίηση.

Εκμεταλλευτικές πρακτικές χρέους:
Πολλοί χριστιανοί, παλεύοντας με τη φτώχεια, καταφεύγουν στο δανεισμό από διεφθαρμένους μεσίτες δανείων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το χρέος τους, αναγκάζοντάς τους σε χαμηλόμισθες εργασίες, όπως η κατασκευή τούβλων σε καμίνια.
Οι συνθήκες εργασίας στα καμίνια τούβλων είναι απάνθρωπες, ανθυγιεινές και χαρακτηρίζονται από υπερβολική ζέστη, συμβάλλοντας στη συνολική εκμετάλλευση της χριστιανικής μειονότητας.

Κατηγορίες για βλασφημία:
Οι ψευδείς κατηγορίες για βλασφημία είναι ανεξέλεγκτες, με άτομα που συχνά στοχοποιούνται για προσωπικές βεντέτες ή απώτερα κίνητρα.
Οι κατηγορίες οδηγούν σε παρατεταμένη φυλάκιση, βίαιες επιθέσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε εξωδικαστικές δολοφονίες από τον όχλο.

Μελέτη περίπτωσης: Safoora Bibi
Η Safoora Bibi, δασκάλα, δολοφονήθηκε από μαθητές και έναν καθηγητή σε μια βίαιη επίθεση, αφού κατηγορήθηκε ότι προσέβαλε τον Προφήτη Μωάμεθ σε ένα όνειρο.
Η υπόθεση αυτή αποτελεί παράδειγμα των σοβαρών συνεπειών των ψευδών κατηγοριών για βλασφημία και της ευαλωτότητας των Πακιστανών χριστιανών.

Συστάσεις:
Παγκόσμια πίεση στην πακιστανική κυβέρνηση: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει πίεση στην πακιστανική κυβέρνηση να καταργήσει ή να μεταρρυθμίσει τους νόμους περί βλασφημίας και να αντιμετωπίσει τις συστηματικές διακρίσεις εις βάρος των χριστιανών.

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων:
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να συνηγορήσουν για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων, τονίζοντας την ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση, ίσες ευκαιρίες και το δικαίωμα να ασκεί κανείς την πίστη του χωρίς φόβο.

Διπλωματική δέσμευση:
Θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι διπλωματικοί δίαυλοι για τη συνεργασία με την πακιστανική κυβέρνηση, ενθαρρύνοντας το σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας και την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Συμπέρασμα:
Οι συνθήκες διαβίωσης και η κακομεταχείριση που αντιμετωπίζουν οι Πακιστανοί Χριστιανοί απαιτούν άμεση προσοχή από την παγκόσμια κοινότητα. Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πρακτικών διακρίσεων, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί βλασφημίας και την προστασία των θεμελιωδών ελευθεριών της χριστιανικής μειονότητας. Η Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη καλεί άτομα και οργανώσεις να συμμετάσχουν στην προσευχή για την ευημερία και την ασφάλεια των Πακιστανών Χριστιανών που με θάρρος υπερασπίζονται την πίστη τους εν μέσω αντιξοοτήτων.