Δέσμευση Πούτιν για «ολοκληρωτική νίκη» επί των Ουκρανών

3945

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δημόσια δήλωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία («ειδική επιχείρηση» όπως την αποκαλεί η Μόσχα) στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους από την παράνομη προσάρτησή ουκρανικών περιοχών, έχοντας ένα περίεργο σημάδι στο μέτωπό του.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε δημόσια με το σημάδι στο μέτωπό του, ενώ δεσμεύτηκε για «ολοκληρωτική νίκη» όσον αφορά την ενσωμάτωση ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία.

Όπως διεμήνυσε, «τίποτα και κανείς» δεν θα εμποδίσει τη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος γίνεται 71 ετών την επόμενη εβδομάδα, υποσχέθηκε στους πολίτες ότι «τίποτα και κανένας θα τον σταματήσει».

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι ενήργησε για να αποκαταστήσει «κάτι που εκτιμά κάθε άτομο, δηλαδή τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τη μητρική γλώσσα» μεταξύ κυρίως των Ρωσόφωνων κατοίκων των περιοχών.

Αυτό ήταν «ό,τι απεχθάνονταν περισσότερο οι εθνικιστές και οι δυτικοί προστάτες τους που ενορχήστρωσαν ένα πραξικόπημα στο Κίεβο το 2014, και στη συνέχεια εξαπέλυσαν έναν εμφύλιο πόλεμο και τρόμο κατά των διαφωνούντων και οργανωμένους αποκλεισμούς, συνεχείς βομβαρδισμούς και τιμωρητικές ενέργειες στο Ντονμπάς» πρόσθεσε.

Επιδιώκοντας να δικαιολογήσει τον πόλεμο του, ορκίστηκε: «Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να λυγίσει τη θέληση εκατομμυρίων ανθρώπων ή την πίστη τους στην αλήθεια και την ιστορική δικαιοσύνη. Η ελεύθερη και αδιαμφισβήτητη επιλογή των αδελφών μας υποστηρίχθηκε ολόψυχα από τον ρωσικό λαό. Καταλάβαμε και αισθανθήκαμε βαθιά το πιο σημαντικό πράγμα: υπερασπιζόμαστε τους συμπατριώτες μας στο Ντονμπάς και τη ‘Νοβοροσίγια’ (Νέα Ρωσία) , υπερασπιζόμαστε την ίδια τη Ρωσία».

«Μαζί, αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα, για την κυριαρχία, τις πνευματικές μας αξίες, την ενότητα και τη νίκη. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της χώρας για αυτήν την αλληλεγγύη και τον πατριωτισμό» σημείωσε ακόμα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: dailymali.co.uk