Δίκη Τοπαλούδη: Επίρριψη ευθυνών από τον έναν στον άλλον μεταξύ κατηγορουμένων

183
Τοπαλούδη

Σε ένα συνεχές «πινγκ – πονγκ» ανταλλαγής ευθυνών και …καρφωμάτων, επιδόθηκαν σήμερα, κατά τις απολογίες τους στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι δυο κατηγορούμενοι γα το βιασμό και τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο. Όπως είχαν πράξει και σε πρώτο βαθμό, οι δυο νεαροί, που είναι καταδικασμένοι σε ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξης ο καθένας, άρχισαν και ενώπιον του Εφετείου, να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για το στυγερό έγκλημα, πέφτοντας μάλιστα κάποιες φορές σε αντιφάσεις. Η έδρα υπέβαλλε σωρεία ερωτήσεων και στους δυο προκειμένου να πέσει άπλετο φως στο στυγερό έγκλημα που είχε συνταράξει το Πανελλήνιο.

«Δεν φταίω διότι δεν την ακούμπησα καν» ανέφερε αρχίζοντας την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Ροδίτης υποστηρίζοντας πως δεν χτύπησε και δεν έριξε την κοπέλα στη θάλασσα. Όπως ισχυρίστηκε, ο συγκατηγορούμενος του αλβανικής καταγωγής, ήταν αυτός που κακοποίησε βάναυσα την 21χρονη φοιτήτρια όταν και οι τρεις τους βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία της οικογένειάς του στους Πευκούς, στη Ρόδο.

«Δεν έφταιγα» επανέλαβε αρκετές φορές ο κατηγορούμενος και απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας είπε ότι με τον συγκατηγορούμενό του πήγαιναν μαζί στο γυμναστήριο και είχαν κοινή έξοδο με κοπέλες. «Για μία βραδιά βρεθήκαμε με μία κοπέλα και δεν ξαναμιλήσαμε και μετά είχαμε βρει δύο άλλες κοπέλες. Βρεθήκαμε για μία νύχτα και δεν ξανά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 24χρονος Ροδίτης.

Πρόεδρος: Σας έβρισκε κοπέλες;

Κατηγορούμενος : Όχι, δεν έβρισκε κοπέλες ο ένας στον άλλο.

Συνεχίζοντας να απαντά σε ερωτήσεις της έδρας ο 24χρονος δήλωσε «όχι στρέιτ» αλλά «μπαϊσέξουαλ».

Πρόεδρος: Εξηγήστε μας;

Κατηγορούμενος : Μπορεί να σου αρέσει και κανένας άνδρας.

Πρόεδρος : Πηγαίνετε με άνδρες;

Κατηγορούμενος : Όχι με γυναίκες μόνο. Δεν φταίω..

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν εκείνο το μοιραίο για τη ζωή της Ελένης Τοπαλούδη βράδυ στην εξοχική του κατοικία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως εκείνος και η κοπέλα κατανάλωσαν αλκοόλ και στη συνέχεια η 21χρονη, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, συνευρέθηκε ερωτικά με τον φίλο του και συγκατηγορούμενό του, Αλβανικής καταγωγής. Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είχε ερωτική επαφή με την κοπέλα, την οποία άφησε με το συγκατηγορούμενό του και εκείνος πήγε να δει τηλεόραση. Τότε, όπως είπε, άκουσε φασαρία και είδε τον συγκατηγορούμενο του να χτυπάει την Ελένη.

Πρόεδρος Πως;

Κατηγορούμενος : Με σίδερο…. Μου ζήτησε να πάω να την τελειώσουμε. Νομίζω την χτύπησε πρώτα με μπουνιά και μετά με το σίδερο.

Πρόεδρος : Ποιος έφερε τα μαχαίρια;

Κατηγορούμενος : Εκείνος.

Πρόεδρος: Τι της έκανε με τα μαχαίρια;

Κατηγορούμενος : Την κάρφωνε στο λαιμό και της έλεγε «θα σε σκοτώσω». Επειδή στράβωσε το ένα μαχαίρι, πήγε και πήρε κι άλλο.

Πρόεδρος: Μήπως δεν ήθελε συνεύρεση και με τους δύο;

Κατηγορούμενος: Το ήθελε.

Πρόεδρος: Εάν το ήθελε γιατί την χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Εκείνος την χτύπησε

Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατό μόνος του να το έκανε αυτό, πρέπει να τον έχετε βοηθήσει. Μία κοπέλα πέθανε βασανίστικα, μαρτύρησε στα χέρια σας.

Κατηγορούμενος : Εγώ δεν τη άγγιξα καν.

Πρόεδρος : Δεν θα μπορούσε μόνος του.

Κατηγορούμενος: Μπορούσε.

Πρόεδρος: Ο στραγγαλισμός πως έγινε; Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι. Δε θυμάμαι να την στραγγάλισε.

Πρόεδρος : Κύριε μόνος του δε θα μπορούσε, αντέδρασε η Ελένη…

Κατηγορούμενης: Δεν αντέδρασε…

Πρόεδρος: Περίμενε να την σκοτώσουν;

Κατηγορούμενος: Περίμενε.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος : Εγώ απλά έβλεπα.

Πρόεδρος: Τι βλέπατε;

Κατηγορούμενος: Να την χτυπάει και του έλεγα σταματά.

Πρόεδρος: Επιμένετε να μην θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας.

Κατηγορούμενος: Την χτύπησε με σίδερο και της έδωσε κροσέρ. Εγώ του έλεγα απλά «σταμάτα».

Πρόεδρος: Γιατί δεν την πήγατε στο νοσοκομείο;

Κατηγορούμενος : Άμα μου έλεγε για νοσοκομείο εγώ θα την πήγαινα.

Πρόεδρος: Γιατί πήγατε εκεί;

Κατηγορούμενος : Μου είπε «Πάμε να την τελειώσουμε».

Πρόεδρος Γιατί να πάτε εκεί; Πες τε μου γιατί την πήγατε εκεί; Μήπως είχατε αποφασίσει να την τελειώσετε μαζί;

Κατηγορούμενος: ·Όχι μόνο εγώ τον βοηθούσα…

Πρόεδρος: Γιατί τον πήγατε εκεί; Εσείς το ξέρατε αυτό το μέρος; Για το ποιο λόγο;

Κατηγορούμενος : Ήθελε να πάμε να το τελειώσουμε. Εγώ δεν φταίω. Δεν την άγγιξα. Φώναζα βοήθεια.

Πρόεδρος: Τι έγινε εκεί;

Κατηγορούμενος: Την κατέβασε μέχρι τα μισά γκρεμού. Την χτύπησε στα βράχια.

Πρόεδρος: Την ρίξατε στη θάλασσα;

Κατηγορούμενος: Την έριξε εκείνος, ήταν μόνος. Μετά πήγαμε σπίτι καθαρίσαμε, ήταν γεμάτο αίματα. Μακάρι μα είχα βοηθήσει περισσότερο.

«Για να μη μας καταγγείλει στην αστυνομία»

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένεια της Ελένης. Εγώ την γνώριζα. Έχουμε καταστραφεί τρεις οικογένειες. Η δικιά τους χειρότερα. Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε» είπε κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας ο δεύτερος κατηγορούμενος Αλβανικής καταγωγής. «Και δύο ήμασταν εκεί, κι οι δύο κάναμε τη λάθος πράξη», ισχυρίστηκε ακόμη ο 23χρονος επαναλαμβάνοντας ότι πρώτος χτύπησε την κοπέλα ο συγκατηγορούμενος του.

«Του είπε «άντε τελείωνε» και άρχισε να την χτυπάει, της έπιασε το λαιμό και την έσφιγγε, εκείνη την στιγμή τον δάγκωσε, εκεί έκανα το λάθος, μας είπε θα σας καταγγείλω στην αστυνομία, την κρατούσα από τα χέρια, την χτυπούσε στα πόδια, μπορούσε να σηκωθεί …Της κρατούσαμε τα χέρια και αυτός πήγε και έφερε δύο μαχαίρια, το ένα για μένα, για να μην μας καταγγείλει στην αστυνομία» είπε ακόμη ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας πως ο 24χρονος Ροδίτης έφερε το σίδερο και επιτέθηκε στην κοπέλα. «Του είπα το παράκανες, άστο. Φοβήθηκα ότι θα πάει να μας καταγγείλει. Έκανα το λάθος και υποστήριξα το φίλο μου» ισχυρίστηκε ακόμη.

Πρόεδρος: Γροθιά της δώσατε;

Κατηγορούμενος: Στη αρχή ναι, έκανα λάθος

Πρόεδρος: Ποιος της έσφιξε το λαιμό;

Κατηγορούμενος : Εκείνος…. Έπειτα λιποθύμησε η Ελένη. Τα έχασα, πανικοβλήθηκα. Του είπα τι κάνουμε;

Συνεχίζοντας ο 23χρονος υποστήριξε πως υπήρχε σεξουαλική επαφή τους με την κοπέλα συναινετική, όπως είπε, για να συμπληρώσει μάλιστα πως «δεν πρέπει να μοιραζόμαστε μία κοπέλα». «Θέλω» είπε- «να δώσω αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά, να μην μοιράζετε κάνεις την κοπέλα του, να την σέβεται».

Πρόεδρος: Εδώ έγιναν άσχημα πράγματα

Κατηγορούμενος: Τα χειρότερα θα με στοιχειώνουν μία ζωή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας. Σήμερα, στο ακροατήριο δεν βρέθηκαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίο έχουν ανακοινώσει ότι θα προσέλθουν στο δικαστήριο όταν θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του.