Δημοσκόπηση Interview: «Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες

536

Στο 11,2% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για το politik.gr. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,8%, το ΚΙΝΑΛ 14,6%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 5% και το ΜέΡΑ25 3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 23% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 46,9% να δηλώνει πως έχει «θετική/μάλλον θετική» άποψη για τον πρωθυπουργό. Η κοινή γνώμη αναδεικνύει τον Νίκο Ανδρουλάκη σε δεύτερο πιο δημοφιλή πολιτικό αρχηγό (36,6%), ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας (28,5%) παίρνει την τρίτη θέση από τον Αλέξη Τσίπρα (24,5%). Ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος (14.5%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ενισχύεται από το 13,1% στο 14,1%.

Το 58,2% διαφωνεί, ενώ ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 38,9% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει εκτός κυβερνητικού σχήματος τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, μετά τις δηλώσεις του για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, βρίσκει σύμφωνους το 66% των ερωτηθέντων, σε αντίθεση με το 10% που διαφωνεί.

Διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» και οι ευθύνες
Στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για τους εγκλωβισμούς και το χάος που προκλήθηκε στην Αττική Οδό, το 40% απάντησε η Αττική Οδός, το 34% η Πολιτική Προστασία, το 15% η Περιφέρεια Αττικής και το 5% οι πολίτες.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία (88%) θεωρεί πως η διαχείριση μιας φυσικής καταστροφής μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.