Σιμόν Λεβιέβ: Θύματα του απατεώνα στο Tinder κάνουν έρανο για να καλύψουν τα χρέη που τους άφησε

437

Διαδικτυακοί επαίτες αναγκάστηκαν να γίνουν τρία από τα θύματα του απατεώνα του Tinder, ο οποίος το 2019 είχε συλληφθεί από την Interpol στην Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο.

Μετά την τεράστια επιτυχία του ντοκιμαντέρ του Netflix για τη δράση του Σιμόν Λεβιέβ, οι τρεις γυναίκες άρχισαν έρανο στο διαδίκτυο για να καλύψουν τα χρέη που τους άφησε.

Τη δημιουργία του εράνου στη σελίδα GoFundMe ανακοίνωσε στο Instagram η Νορβηγή Σεσίλ Φιέλχοϊ, σημειώνοντας ότι μαζί με τη Σουηδή Περνίλα Σιόχολμ και τη Φινλανδή Αϊλίν Σάρλοτ θέλουν να μαζέψουν χρήματα «για να πάρουν πίσω τις ζωές τους».

Οι τρεις Σκανδιναβές εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ του Netflix περιγράφοντας πώς ο Λεβιέβ τούς απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο Tinder δήλωνε «Πρίγκιπας των ∆ιαμαντιών» και εμφανιζόταν σαν πλούσιος playboy, ο οποίος, αφού τις έκανε να τον ερωτευτούν, τις έπειθε να του δώσουν χρήματα.

Ο Ισραηλινός, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Σιμόν Χαγιάτ, πήρε, για παράδειγμα, από τη Σάρλοτ πάνω από 123.000 ευρώ ως δανεικά και αγύριστα, ενώ συνολικά εξαπάτησε τα θύματά του για περισσότερα από 12.000.000 ευρώ.

Η Σιόχολμ ήταν αυτή που κατέδωσε τον απατεώνα στις αστυνομικές Αρχές, οδηγώντας τον για δύο χρόνια σε φυλακή της Φινλανδίας. Μετά την αποφυλάκισή του, το 2017, το έσκασε σε χώρες της Ευρώπης, μέχρι τη σύλληψή του το 2019 στην Ελλάδα, και φυλακίστηκε στο Ισραήλ.