Δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον τράπερ και τους άλλους 2 – Πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στο Αίγιο

257

Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τα μέλη της σπείρας με τα ΑΤΜ που εξαρθρώθηκε χθες και τρία μέλη της -μεταξύ των οποίων ο τράπερ Don Leon- συνελήφθησαν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ασκείται δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σε βάρος του τράπερ έχουν αποδοθεί -εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας- τα εξής αδικήματα: συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, πλαστογραφία μετά χρήσης, εμπρησμός, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, παράνομη βία και άσκοποι πυροβολισμοί

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αναμένονται να ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εν λόγω σπείρα ήταν πίσω από τη ληστεία ΑΤΜ στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου.

Στο Αίγιο επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ εγκατεστημένο σε χώρο σούπερ μάρκετ, ωστόσο αστυνομικοί τούς εντόπισαν, κι όταν τα μέλη της σπείρας το αντιλήφθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, ανταπέδωσαν στα πυρά. Όσον αφορά το περιστατικό, δεν είχε αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένo λίγη ώρα αργότερα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, το όχημα ήταν κλεμμένο.