Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στο νοσοκομείο Ναυπλίου – «Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο», λέει νοσηλεύτρια

179

Σκηνικό… Γάζας με πυροβολισμούς σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου μεταφέρθηκαν δύο τραυματίες από πυροβολισμούς που έπεσαν σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Για το επεισόδιο έξω από το νοσοκομείο του Ναυπλίου μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ, η Ιωάννα Αθανασούλα, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας.

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας, να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Συμβαίνουν συχνά πυκνά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας. Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο» είπε.

«Εχθές για άλλη μια φορά είχαμε επεισόδια στο νοσοκομείο μας από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό και από τους εργαζόμενους και από τους υπάρχοντες ασθενείς γιατί το νοσοκομείο μας ήταν σε γενική εφημερία. Η διένεξη δύο οικογενειών έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο, ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν, να προστατευθεί και το ίδιο και ταυτόχρονα να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτές των συγκεκριμένων ανθρώπων» περιέγραψε.

Όπως είπε στη συνέχεια τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα καθώς υπήρχε κόσμος στο νοσοκομείο.

«Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες, είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιολογικό, είτε αυτό είναι παιδιατρικό περιστατικό, είτε είναι γυναικολογικό. χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινόταν αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν».

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, όλα ξεκίνησαν όταν έπεσαν πυροβολισμοί το απόγευμα στον κατακλυσμό Ρομά Καρακάξα στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου γρήγορα και βγήκαν όπλα. Από τους πυροβολισμούς που έπεσαν, φαίνεται να τραυματίστηκαν στο κεφάλι (από σκάγια) δύο άνθρωποι. Πληροφορίες ανέφεραν πως τα επεισόδια προκλήθηκαν με πρωταγωνιστές δύο άτομα από διαφορετικές οικογένειες, που έχουν προστριβές μεταξύ τους.

Στη σημείο των επεισοδίων στον καταυλισμό των Ρομά έσπευσε ισχυρή δύναμη, από την αστυνομία Αργολίδας.

Λίγο μετά τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ναυπλίου. Εκεί, μεταφέρθηκαν οι δυο τραυματίες από του πυροβολισμούς στη Νέα Κίο στην Αργολίδα.

Στο νοσοκομείο συγκεντρώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι οποίοι ξεκίνησαν να τσακώνονται στον εξωτερικό χώρο. Στο σημείο βγήκαν ξανά όπλα και έπεσαν και πάλι πυροβολισμοί.

Μάλιστα ένας Ρομά τραυματίστηκε στις συγκρούσεις αυτές, ενώ οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, έζησαν στιγμές τρόμου.