Έκαψαν τα μηχανήματα της εταιρείας που κατασκευάζει το hotspot στη Μυτιλήνη

1086

Κάτοικοι της Μυτιλήνης που αντιδρούν στην κατασκευή δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Βάστρια έκαψαν μηχανήματα της εταιρείας, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης.

Οι κάτοικοι πέρασαν εκεί που βρίσκονταν τα μηχανήματα βάζοντας φωτιά και προκαλώντας φθορές σε μηχανήματα, σε μια γεννήτρια και στις χημικές τουαλέτες που χρησιμοποιούν οι εργάτες.

Οι φθορές στα μηχανήματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης, με πηγές του να αναφέρουν ότι «οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτήν, τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη».

Μάλιστα το υπουργείο Μετανάστευσης επιμένει στη θέση του, λέγοντας ότι ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Διαμηνύοντας μάλιστα ότι δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν παράταση ζωής, όσο καθυστερούν τα έργα.

Στο ΣτΕ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης για να μη δημιουργηθεί η νέα δομή στη Βάστρια, όπως γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε ότι θα καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα για να μην ξεκινήσουν οι εργασίες πριν από την απόφαση.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σήμερα θα στείλει πρόσκληση σε φορείς της Λέσβου για την πραγματοποίηση σύσκεψης όσον αφορά τη γενική κινητοποίηση που σχεδιάζεται να γίνει. Η συζήτηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη.