Στην έκθεση «Beyond» η Σοφία! – Το διασημότερο ρομπότ Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο

359

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη διεθνή έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Απριλίου θα βρίσκεται σε λίγες ημέρες το πιο διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο, η Σοφία!

Ειδικότερα, οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τη Σοφία, η οποία θα βρίσκεται στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Beyond, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Απριλίου.

Πέρα από τη συγκεκριμένη διάδρασή της με το κοινό, θα συμμετάσχει σε συζήτηση την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του ερευνητή και διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων του ΜΙΤ Media Lab, Δρα Μιχάλη Μπλέτσα, διοικητή της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, θα λάβει μέρος στο μεγαλύτερο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Beyond.

Η Σοφία είναι το πρώτο «κοινωνικό ρομπότ», αφού μπορεί να μιμηθεί την κοινωνική συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα στους ανθρώπους. Μέσω της τεχνολογίας αιχμής που τη χαρακτηρίζει, μαθαίνει διαρκώς από την επαφή της με τους ανθρώπους, μπορεί να μιμείται χειρονομίες, ενώ διαθέτει περισσότερες από 60 εκφράσεις προσώπου, από χαμόγελα μέχρι γκριμάτσες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ