Εκλογές 2023 – Νίκος Κωνσταντόπουλος: Χυδαίες και αδίστακτες οι επιθέσεις κατά της Πλεύσης Ελευθερίας

21849

Για μεθοδευμένη στοχοποίηση της Πλεύσης Ελευθερίας με χυδαίες επιθέσεις κάνει λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε ανακοίνωσή του.

Ο πρώην πρόεδρος του «Συνασπισμού» παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την «Πλεύση Ελευθερίας» και μιλά για «κέντρα και μηχανισμούς, που φθονούν και δεν αντέχουν τη σύγκριση, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που με εφήμερο παραγοντισμό, μεταλλάσσονται σε κακέκτυπο πολιτευτισμό».

Απευθυνόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους συνεργάτες της σημειώνει «Οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν τα παρατάτε, ότι δεν το βάζετε κάτω, ότι θέλετε βιωματική σχέση με την πολιτική, την κοινωνία και τα προβλήματα της πατρίδας μας και των πολιτών της, ότι δεν διαπραγματεύεστε αρχές κι αξίες της δημοκρατικής συνείδησης, που καταξιώνεται στο κοινωνικό και ηθικό πεδίο κι όχι στο παραπολιτικό πεδίο του στερεότυπου μικροκομματισμού».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ

του Νίκου Α. Κωνσταντόπουλου

Πρώην Προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Ο χρόνος, ο τρόπος και το περιεχόμενο της ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των συνεργατών της, αποκαλύπτει κέντρα και μηχανισμούς, που φθονούν και δεν αντέχουν τη σύγκριση, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που με εφήμερο παραγοντισμό, μεταλλάσσονται σε κακέκτυπο πολιτευτισμό.

Ο χρόνος, ο τρόπος και το περιεχόμενο των εκτός ορίων χυδαίων και αδίστακτων επιθέσεων, αποκαλύπτει το γιατί τώρα εξαπολύθηκε αυτή η μεθοδευμένη στοχοποίηση υπάρξεων και προσπαθειών. Όταν η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι συνεργάτες της, αγωνιστικά κατέκτησαν τη θέση τους στο δημόσιο βίο, που τους στερούσε το επικοινωνιακό εμπάργκο σε βάρος τους, η υπεύθυνη, ειλικρινής και συνεπής επικοινωνία τους με την ελληνική κοινωνία, ενίσχυσε πολλαπλασιαστικά την εκτίμηση τους κι ενόχλησε πολλαπλά πολλούς, που δεν θέλουν αλλαγή των συσχετισμών και ριζοσπαστική ανασύνθεση του πολιτικού μας συστήματος.

Συνεχίστε αγωνιστικά να υπερασπίζεστε το διαφορετικό ουσιαστικό παράδειγμα της πολιτικής, ζώντας την πολιτική, με ανιδιοτέλεια, όταν άλλοι «κάνουν πολιτική», για μερίδια κομματικής και πολιτικής εξουσίας. Μακριά από τα κατά συνθήκη ψεύδη και τις κατά συνήθεια υποκρισίες του πολιτικού μας συστήματος, που βρίσκεται σε πολλαπλή κρίση. Με αντίσταση στις αλλοτριώσεις του επαγγελματισμού της πολιτικής για λουφία και λουφέδες εξουσία.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν τα παρατάτε, ότι δεν το βάζετε κάτω, ότι θέλετε βιωματική σχέση με την πολιτική, την κοινωνία και τα προβλήματα της πατρίδας μας και των πολιτών της, ότι δεν διαπραγματεύεστε αρχές κι αξίες της δημοκρατικής συνείδησης, που καταξιώνεται στο κοινωνικό και ηθικό πεδίο κι όχι στο παραπολιτικό πεδίο του στερεότυπου μικροκομματισμού.

Αθήνα, 14-6-2023

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος