Εκπρόσωπος ΔΙΣ-Τιμόθεος: «Δεν θα γίνουν έλεγχοι την Κυριακή στις εκκλησίες»

293

 

 

 

Τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία έφθασε στο σημείο να εκδώσει εγκύκλιο για να παροτρύνει τους ανεμβολίαστους πιστούς και κληρικούς να εμβολιαστούν, αλλά και τους ανεμβολίαστους πιστούς να κάνουν rapid test ή pcr, πριν εισέλθουν στους ναούς, εξήγησε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος  Τιμόθεος Άνθης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

 

«Την Τετάρτη που συνεδρίασε η ΔΙΣ αποφασίσαμε με ανακοινωθέν να καλέσουμε  κληρικούς και πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό. Παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ανακοινωθέν της Συνόδους της 3ης Νοεμβρίου, διατυπώνεται η προτροπή προς τους πιστούς και τον κλήρο να εμβολιαστούν, ενώ στην εγκύκλιο της 4ης Νοεμβρίου προστέθηκε και η προτροπή προς τους ανεμβολίαστους πιστούς να κάνουν διαγνωστικό ελεγχο κατά του κορωνοϊου με rapid test ή μοριακό, πριν πάνε στην εκκλησία.

 

Όπως είπε ο κ. Τιμόθεος το σημαντικό είναι ή έκκληση του Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών προς τους κληρικούς και τους πιστούς να εμβολιαστούν: «Θλίβεται η καρδιά μας από την εκατόμβη θυμάτων», σημείωσε.

 

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος διευκρίνισε πως δεν είναι θέση της Ιεράς Συνόδου να τίθενται σε αργία οι μη εμβολιασμένοι Μητροπολίτες, όπως έπραξε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

 

Απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στο ερώτημα αν θα γίνεται έλεγχος πριν την είσοδο στους ναούς αλλά ζήτησε στους πιστούς να κάνουν τεστ.

 

«Δεν θα γίνουν έλεγχοι στις εκκλησίες την Κυριακή. Εσείς που θέλετε να πάτε στην εκκλησία, το άριστο είναι να κάνετε ένα διαγνωστικό τεστ (rapid ή μοριακό) επιδεικνύοντας ατομική ευθύνη και σεβασμό και αγάπη προς τον συνάνθρωπο», τόνισε.

 

Όπως είπε μέσα στους ναούς θα τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα και τα εκκλησιαστικά συμβούλια και τα ηγουμενοσυμβούλια θα ελέγχουν.