“Εμφύλιος” μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ: Το όχι που έγινε ναι για τα 600 ευρώ σε ένστολους και πυροδότησε εντάσεις

347
ΣΥΡΙΖΑ

Εντονες είναι οι αντιδράσεις ακόμη και ανάμεσα σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για το «ΝΑΙ» στην οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ σε ένστολους. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε πως από λάθος είχε ψηφίσει «ΟΧΙ» υπερψηφίζοντας τη σχετική τροπολογία, κάτι που δεν είδαν με… καλό μάτι κομματικά στελέχη και μη.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Αλγεινή εντύπωση και αποτροπιασμό προκαλεί η χορήγηση έκτακτου επιδόματος 600 ευρώ στο ένστολο προσωπικό του υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από την ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ΚΚΕ (…) Η υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, υπονομεύει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τη μαχητικότητα που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Αλλά και στα social media οι αντιδράσεις είναι έντονες για τη στάση που κράτησε το κόμμα, αλλά και το ΚΚΕ, με πολλούς ψηφοφόρους της αριστεράς, την ίδια στιγμή, να εξάρουν τη στάση του ΜέΡΑ25 που ήταν και το μοναδικό κόμμα που καταψήφισε -τελικά- την τροπολογία.