Ένας ακήρυχτος πόλεμος

234

Το πιο χαρακτηριστικό επεισόδιο, που έφτασε μέχρι τα όρια του πολέμου στις 31/1/1996. Οι τρεις ήρωες εκτελώντας στις 5:30 το πρωί διατεταγμένη αποστολή αναγνωρίσεως, με ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 πάνω από την δυτική Ίμια, στην οποία είχαν αποβιβαστεί Τούρκοι κομάντος. Σκοπός τους ήταν να επιβεβαιώσουν την κατάληψη του νησιού από τον εχθρό. Στο επίσημο πόρισμα είπαν πως, το ελικόπτερο «κατέπεσε», παρόλο που η άτρακτος του ελικοπτέρου πρόδιδε ότι το έριξαν καθώς ήταν γεμάτη με δεκάδες τρύπες από σφαίρες….

Η κρίση εκτονώθηκε με την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και την ένταξη των βραχονησίδων στις γκρίζες ζώνες, με την περίφημη δήλωση ήττας του Κώστα Σημίτη “ευχαριστούμε τους Αμερικανούς”.

Για τους πολιτικούς μας ήταν απλά τρεις νεκροί ενός επεισοδίου!

Για εμάς τρεις ήρωες που έπεσαν προασπίζοντας την ακεραιότητα της πατρίδας!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Κάρπαθος 23 Μαΐου 2006

Σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιακής

Το επεισόδιο εξελίσσεται πάνω από την Κάλυμνο, όταν κλήθηκαν τα ελληνικά F16 να αναχαιτίσουν τα τουρκικά RF-4, που είχαν εισέλθει παράνομα στον εναέριο χώρο μας. Το ένα F16 με χειριστή τον ήρωα Κωνσταντίνο Ηλιάκη, συνετρίβη μετά από αερομαχία με τουρκικό.

Το πόρισμα έλεγε ότι «κατέπεσε» από ατύχημα, αλλά η πραγματικότητα, σύμφωνα με δεύτερο έλληνα πιλότο που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, ήταν πως το αεροσκάφος του Έλληνα πιλότου χτυπήθηκε επίτηδες με το δεξί φτερό από το τουρκικό αεροσκάφος στην καλύπτρα, οδηγώντας τον σε κάθετη, ανεξέλεγκτη πτώση και στον θάνατο! Μαρτυρία που επιβεβαιώθηκε από κατοίκους του νησιού.

Άλλος ένας νεκρός από «συμβάν».

Για εμάς ένας ακόμα ήρωας που τίμησε τον όρκο του!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Σκύρος 12 Απριλίου 2018

Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος

Η Ελλάδα θρηνεί άλλον έναν νεκρό πιλότο, συνέπεια της προκλητικότητας των Τούρκων. Τα ελληνικά Mirage 2000 – IV MK II κλήθηκαν να αναχαιτίσουν τουρκικά, που μπήκαν για ακόμα μία φορά στον εθνικό εναέριο χώρο μας. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι εξαιρετικό, σύγχρονο και ευέλικτο, θεωρείται από τα ασφαλέστερα μαχητικά. Από το ελληνικό επιτελείο στρατού δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, ενώ το τουρκικό βιάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, πως δεν υπήρξαν δικά τους αεροσκάφη την στιγμή της πτώσης. Το αεροσκάφος κατέπεσε ακαριαία χωρίς να προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου…

Οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα του Τσίπρα και του Καμμένου προκαλούν συνεχώς, εντείνοντας την επιθετικότητα τους, έτοιμοι για νέες προκλήσεις!

Ο σμηναγός είναι ένα θύμα της ανευθυνότητας τους!

Ένας ακόμα ήρωας έπεσε υπερασπιζόμενος την πατρίδα, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος του.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, έχουμε δυο Έλληνες αξιωματικούς αιχμάλωτους στις τουρκικές φυλακές, από την 1η Μαρτίου 2018.

Ανθυπολοχαγός Αγγελος Μητρεώδης 

Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης 

Η σκέψη μας και οι προσευχές μας μαζί σας, να τελειώσει ο άδικος Γολγοθάς σας, συνέπεια της διπλωματικής ανικανότητας της ηγεσίας μας!

Και ένα μήνυμα στα παιδιά των νεκρών ηρώων!

Έδωσαν την ζωή τους για τα ιδανικά που πίστευαν, και την πατρίδα τους, αγωνίστηκαν γενναία και με ήθος – δεν πέθαναν σε ένα εργατικό ατύχημα – έδωσαν την ζωή τους πολεμώντας για τα ιδανικά τους, σεβόμενοι τον όρκο τους!

Να είσαστε περήφανοι και να αντλήσετε την γενναιότητα και το ήθος τους…

Να γίνετε ο καθρέπτης τους! Έτσι θα τους τιμάτε πάντα!