Ερυθρά Θάλασσα: Φωτιά σε βρετανικό φορτηγό πλοίο από πυραυλική επίθεση των Χούτι

511

Μια ύποπτη πυραυλική επίθεση από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης έβαλε φωτιά σε ένα πλοίο στον Κόλπο του Άντεν την Πέμπτη, καθώς το Ισραήλ αναχαίτισε κάτι που φαινόταν να είναι άλλη μια επίθεση των Χούτι κοντά στο λιμάνι της πόλης Εϊλάτ, δήλωσαν οι αρχές. Οι επιθέσεις έρχονται καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά την επίθεση της Πέμπτης στον Κόλπο του Άντεν εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι, ανέφερε το κέντρο θαλάσσιων εμπορικών επιχειρήσεων του βρετανικού στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου. Ανέφερε ότι το μη κατονομαζόμενο πλοίο παραδόθηκε στις φλόγες, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Δεδομένα παρακολούθησης πλοίων που αναλύθηκαν από το Associated Press αναγνώρισαν το πλοίο ως ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Παλάου, το οποίο ονομάζεται Islander. Ερχόταν από την Ταϊλάνδη με προορισμό την Αίγυπτο και προηγουμένως είχε στείλει μηνύματα που έλεγαν “SYRIAN CREW ON BOARD” για να αποφύγει ενδεχομένως να γίνει στόχος των Χούθι.

“Η πυραυλική επίθεση οδήγησε σε πυρκαγιά στο πλοίο και τα στρατιωτικά μέσα του συνασπισμού ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό”, ανέφερε η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Ambrey.

Οι ιδιοκτήτες του πλοίου, που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο της Λιβερίας, δεν ήταν δυνατόν να προσεγγιστούν άμεσα για σχόλια.