ΕΥΤΥΧΩΣ ΝΙΚΗΣΑΜΕ;;;

412

Για τους αριστερούς, μάλλον, είναι μια μάχη που έχοντας πολλαπλάσιες δυνάμεις των αντιπάλων τους "κατάφεραν" να τη χάσουν και, όπως όλες τις ήττες τους, την ανήγαγαν σε σκοτεινές δυνάμεις. Για τους δεξιούς είναι μια μάχη ορόσημο, που πιθανόν χωρίς αυτήν θα είχαν επικρατήσει οι αντίπαλοι, που τους θεωρούσαν την σίγουρη καταστροφή της χώρας έχοντας προβεί σε μαζικές σφαγές, στα εδάφη που επικράτησαν, χωρίς κανένα κριτήριο, παρά το γεγονός ότι μέρος των αριστερών ανταρτών είχε πολεμήσει σκληρά τους κατακτητές.

Αναλογιζόμενος σήμερα και παρατηρώντας με πολύ προσοχή όλη αυτήν την φημολογία σκανδάλων, γιατί μέχρι σήμερα μόνο φήμες και ισχυρισμοί υπάρχουν, θεωρώ την Ελλάδα πολύ τυχερή που δεν επικράτησαν οι αριστεροί. Χωρίς κανένα δισταγμό στήνουν λαϊκά δικαστήρια, με την βοήθεια του "αδέσμευτου Τύπου", βγάζουν αποφάσεις για αδικήματα που έχουν παραγραφεί και κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα: να ακολουθούν το δόγμα του φασίστα Γκέμπελς "πες, πες, κάτι θα μείνει". Για όποιον έχει διαβάσει ιστορία βλέπει πως οι νυν κυβερνώντες λειτουργούν χωρίς καμία ηθική αναστολή, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνους για όποιον στοχεύσουν αλλά κυρίως για την πατρίδα. Και θα συμφωνήσω απερίφραστα με τον τ. Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που στη μήνυση του ανέφερε : "Συμμορίτες …. σταλινικού τύπου συνωμοσίες" και "δεν θα επιτρέψουμε στον συφερτό που κυβερνά τη χώρα να ανατρέψει την αστική δημοκρατία".

Απλά αυτό που δεν αναφέρεται ποτέ και κακώς είναι πως η ευθύνη είναι δική μας, γιατί αν οι Δεξιοί δεν είχαμε επιτρέψει όλα αυτά τα χρόνια να ξεχαστούν οι πρακτικές της Αριστεράς, που ήταν ακριβώς ίδιες με τις σημερινές, και αποτελούσε μέρος της Παιδείας μας το πως φθάσαμε στην περίοδο 1944 – 1949, τι έγινε στο Λιτόχωρο, στου Μακρυγιάννη, στον Μελιγαλά είναι σχεδόν απίθανο ο ΣΥΡΙΖΑ να ήταν κυβέρνηση, η Ακροδεξιά να ήταν σε αυτά τα ποσοστά και η χώρα σε δίνη.

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ και εμείς ως Έλληνες κάπου στην πορεία την χάσαμε.

Χρήστος Κονταρίδης 

Αντιστράτηγος Αστυνομίας ε.α.

υπ. Διδάκτωρ Ιστορίας Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πολιτευτής Ν.Δ. Β’ Αθήνας