Έβαλαν φωτιά στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο Δημάρχου

234

Περίεργο περιστατικό με εμπρησμό υπηρεσιακού αυτοκινήτου Δημάρχου συνέβη στην Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το  υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου Παύλου Μελά έγινε στόχος εμπρηστών με συνέπεια να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Το όχημα ήταν σταθμευμένο, όπως κάθε βράδυ, στο πάρκινγκ έξω από το δημαρχείο, στη Σταυρούπολη, όπου βρίσκεται η έδρα του δήμου.

Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου τυλίχθηκε στις φλόγες χθες Κυριακή και υπέστη σοβαρές ζημιές.

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανακοίνωσε σχετικά: «Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Το όχημα ήταν σταθμευμένο, όπως κάθε βράδυ, στο πάρκινγκ έξω από το δημαρχείο, στη Σταυρούπολη, όπου βρίσκεται η έδρα του δήμου.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά στο ρεζερβουάρ που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ άμεσα κατέφθασαν πυροσβεστικές δυνάμεις που κατέσβησαν την πυρκαγιά.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης με δήλωσή του ευχαριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα και εκφράζει την οργή του για το δυσάρεστο συμβάν, λίγες μόλις ώρες μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που μας γέμισε με υπερηφάνεια για τους προγόνους μας, τονίζοντας, ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά δεν πτοείται από αυτές τις θρασύδειλες και επικίνδυνες ενέργειες και στέκεται με αποφασιστικότητα απέναντι σε όσους δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια & ιδιωτική περιουσία και σε όσους αποσκοπούν στον εκφοβισμό».

Αλληλέγγυα στο πρόσωπο και τον Θεσμό του Δημάρχου, στάθηκε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και εκφράζει την απόλυτη στήριξη της στο Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζιδη και  καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που εκδηλώθηκε , η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του υπηρεσιακού οχήματος που χρησιμοποιούσε ο Δήμαρχος,  για την άσκηση των καθηκόντων του.

«Στη Δημοκρατία μας δεν έχουν θέση αυτού του είδους οι πρακτικές.  Η καταστροφή δημόσιας περιουσίας δεν υπηρετεί κανένα κοινωνικό όφελος, αντίθετα στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΚΕΔΕ.