Έβρος: «Δεν έχω μιλήσει με το παιδί μου», λέει ο πατέρας του αστυνομικού που συνελήφθη για κατασκοπεία

O πατέρας του αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη μαζί με την σύντροφό του στην Αδριανούπολη και αντιμετώπισε τις κατηγορίες της κατασκοπείας, δηλώνει άγνοια για το που βρίσκεται ο γιος του στο iefimerida.gr.

«Δεν ξέρουμε που είναι. Δεν μας έχουν ενημερώσει και δεν έχουμε μιλήσει μαζί του. Περιμένουμε να μάθουμε νέα του», δηλώνει στο iefimerida.gr ο πατέρας του Μανώλη Βαλασούδη, ο οποίος εντοπίστηκε μαζί με τη σύντροφό του σε απαγορευμένη περιοχή από τις τουρκικές αρχές.

«Με πήρε ο γιος μου και μου είπε πως κάτι έχει γίνει με τον ξάδερφό σου τον Μαώλη. Και αυτός δεν ήξερε πολλά. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Απλά όσα είδαμε και διαβάσαμε στις ιστοσελίδες. Θέλω να βρω τον πατέρα του να τον ρωτήσω τι έχει γίνει», δήλωσε στο iefimerida.gr ξάδερφος του αστυνομικού.

Χθες η τουρκική ενημερωτική πύλη haberler.com, δημοσίευσε λεπτομέρειες από την κατάθεση του Βαλασούδη για το πως βρέθηκε μέσα σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή: «Στην κατάθεση του ο Έλληνας αστυνομικός Μανώλης Βαλασούδης ανέφερε πως μπήκαν στην Τουρκία από τα Ύψαλα και ότι μαζί με την κοπέλα του έκαναν τα ψώνια τους στην Αδριανούπολη. Περιέγραψε πως αφού έκαναν τα ψώνια τους κατά την επιστροφή ακολουθώντας το GPS του τηλεφώνου έγραψε εκεί την λέξη Ύψαλα. Όπως είπε, του εμφάνισε δύο δρομολόγια από τα οποία διάλεξε το συντομότερο και πρόσθεσε: Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Πάντως, το θέμα αναμένεται να επιλυθεί εντός των επόμενων 48, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 δήλωσε ότι η γειτονική χώρα κατανοεί ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το ζευγάρι.