Φονική ρωσική πυραυλική επίθεση στο κέντρο του Τσερνίχιβ της Ουκρανίας (βίντεο)

463

Ρωσική πυραυλική επίθεση κατά μη στρατιωτικών στόχων στην πόλη Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε κάτοικοι, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτικό δίκτυο ο εκτελών χρέη δημάρχου της πόλης.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε μέσω Telegram ότι τριπλό χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους είχε ως αποτέλεσμα κάτοικοι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί να τραυματιστούν σήμερα το πρωί.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τρεις πυραύλους σχεδόν στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν άμαχοι νεκροί, πολλοί τραυματίες», δήλωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Τσάους σε βίντεο που ανήρτησε στο Telegram.

Ο ίδιος δήλωσε στο Telegram ότι μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και διασώστες βρίσκονταν στο σημείο όπου έγινε το χτύπημα, στην ιστορική αυτή πόλη, σε απόσταση περίπου 150 χλμ από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 8 και τον αριθμό των τραυματιών σε τουλάχιστον 18. Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται.

Ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επανέλαβε σήμερα την έκκληση του Κιέβου για περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας.

Το Τσερνίχιβ, μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ουκρανίας που ιδρύθηκε πριν από 1.000 και πλέον χρόνια, είχε σχεδόν 300.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή πριν από δύο χρόνια. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, που είναι σύμμαχος της Ρωσίας.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: OnAlert.GR