Φρίκη στο Ζενβιλιέ της Γαλλίας: Άνδρας βιάζει Εβραία για να «εκδικηθεί για την Παλαιστίνη»

285

Στη γαλλική πόλη Ζενβιλιέ, ένας 32χρονος άνδρας φαίνεται ότι κράτησε σε διαμέρισμα μια 26χρονη Εβραία και τη βίασε, προκειμένου να «πάρει εκδίκηση για την Παλαιστίνη». Η αστυνομία απελευθέρωσε τη γυναίκα την Κυριακή και ο ύποπτος συνελήφθη, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο ύποπτος και το θύμα φέρονται να είχαν γνωριστεί σε πλατφόρμα γνωριμιών περίπου μια εβδομάδα πριν από το περιστατικό. Το πρωί της Κυριακής, η γυναίκα φέρεται να τηλεφώνησε στη μητέρα της και της είπε ότι ο ύποπτος την κρατούσε σε ένα διαμέρισμα.

«Δε θα την ξαναδείς ποτέ»

Κατά τη διάρκεια της στέρησης της ομηρίας, ο 32χρονος φέρεται να έστειλε απειλητικά μηνύματα στην οικογένεια της γυναίκας. Προφανώς, χρησιμοποίησε το κινητό της τηλέφωνο. «Καλή τύχη, δεν θα ξαναβρείτε ποτέ την κόρη σας, δεν θα την ξαναδείτε ποτέ, θα τη μετατρέψω σε πόρνη», έγραψε στη μητέρα του θύματος. Στον δε πρώην σύντροφο της γυναίκας έγραψε ότι θα «εκδικηθεί για την Παλαιστίνη».

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο άνδρας θα πρέπει να λογοδοτήσει στο δικαστήριο για «γραπτές απειλές θανάτου για θρησκευτικούς λόγους» και για «χρήση ναρκωτικών ουσιών». Κατηγορητήριο για απαγωγή, στέρηση της ελευθερίας και απειλές θανάτου δεν μπορεί ακόμη να απαγγελθεί, καθώς οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί, εξήγησε η εισαγγελία.

Ο δράστης θα τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση

Η εισαγγελία ζήτησε να τεθεί ο ύποπτος υπό δικαστική επιτήρηση. Δεν θα πρέπει να του επιτραπεί να πλησιάσει τη γυναίκα. Προς το παρόν τελεί υπό κράτηση.

Μέχρι στιγμής, ελάχιστα είναι γνωστά για τον ύποπτο. Ούτε η εθνικότητά του ούτε το μικρό του όνομα έχουν αποκαλυφθεί από τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη δική του δήλωση, ο άνδρας φέρεται να εργάζεται στις δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή του Παρισιού.