Γερμανία: Κλιμακώνεται η βία των μεταναστών – Πολλαπλοί τραυματίες σε γυμνάσιο του Κότμπους στο Βραδεμβούργο

250

Ένας 17χρονος μαθητής και ένας καθηγητής τραυματίστηκαν τόσο σοβαρά σε συμπλοκή μπροστά από το γυμνάσιο Schmellwitz στο βόρειο τμήμα του Κότμπους τη Δευτέρα, ώστε χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ο καθηγητής είχε προσπαθήσει να διευθετήσει τη διαμάχη. Ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε επίσης, αλλά μπόρεσε να περπατήσει ξανά μετά από πρώτες βοήθειες που του παρασχέθηκαν επί τόπου. Ένα βίντεο που εξασφάλισε η JUNGEN FREIHEIT δείχνει το ξέσπασμα της βίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες, οι οποίοι δεν είναι οι ίδιοι μαθητές του σχολείου, μπήκαν στην αυλή του σχολείου γύρω στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας. Εκεί, αναπτύχθηκε αρχικά λεκτικός καυγάς με τον 17χρονο και στη συνέχεια ο καυγάς μεταφέρθηκε έξω από το χώρο του σχολείου.

Όταν ρωτήθηκε από την JUNGE FREIHEIT, η αστυνομία δήλωσε ότι οι τέσσερις ύποπτοι και το θύμα ήταν Γερμανοί, Σύροι και Λίβυοι υπήκοοι. Στο μεταξύ, συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί από την ομάδα που επετέθη, η οποία μετά από λίγο καιρό είχε αυξηθεί σε περίπου 30 άτομα. Αφού καταγράφηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία, παραδόθηκαν στους νόμιμους κηδεμόνες τους.

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση στο γυμνάσιο του Κότμπους

Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία πληροφορία για το κίνητρο των επιτιθεμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση της έρευνας, η δικαιοσύνη υποθέτει ότι οι δράστες και το θύμα πρέπει να γνωρίζονταν εκ των προτέρων – επειδή ο 17χρονος προσεγγίστηκε στοχευμένα από την ομάδα. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο σκληρός πυρήνας των επιτιθέμενων ήταν πέντε έως επτά άτομα, ενώ άλλοι ήταν απλώς θεατές.

Περιστατικά αυτού του είδους συμβαίνουν ξανά και ξανά στο γυμνάσιο Schmellwitz. Σύμφωνα με τις αρχές, το 2023 υπήρξαν 62 αναφορές, οι περισσότερες από τις οποίες οφείλονταν σε πράξεις βίας. Το σχολείο έχει σχεδόν 300 μαθητές, εκ των οποίων πάνω από το 22% είναι αλλοδαποί και πάνω από το ένα τρίτο έχει μεταναστευτικό υπόβαθρο.