Γαλλία: Ανοίγει τον εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες στις 31 Μαΐου

395

Δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

 

Για όλους τους ενήλικες ανοίγει τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού η Γαλλία στις 31 Μαΐου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Ωστόσο, μια σειρά εργαζομένων σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, μεταξύ αυτών οι εκπαιδευτικοί, οι αστυνομικοί, οι ταμίες ή οι οδηγοί λεωφορείων, θα μπορούν να έχον προτεραιότητα, κάνοντας το εμβόλιο από τις 24 Μαΐου.

«Όλο και περισσότεροι εμβολιασμοί: αφού ξεπεράσαμε με επιτυχία το όριο των 20 εκατομμυρίων εμβολιασμένων με μια πρώτη δόση, το περασμένο Σάββατο, έχουμε ήδη επιπλέον ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους και επομένως η κυβέρνηση αποφάσισε, έπειτα από αίτημα του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, να επιταχύνει περισσότερο» τους εμβολιασμούς, εξήγησε ο Ζαν Καστέξ.

Αυτή η «επιτάχυνση» μπορεί να «επιτραπεί από το γεγονός ότι θα παραλάβουμε πολλές δόσεις έως το τέλος του μήνα Ιουνίου, επομένως πρέπει να έχουμε ένα ποσοστό εμβολιασμών όσο το δυνατόν υψηλότερο και αυτό είναι εφικτό, χάρη στην κινητοποίηση που δεν αποδυναμώνεται στα εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο Ζαν Καστέξ.

Η Γαλλία αναμένεται να παραλάβει 16 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο, κατόπιν 32 εκατομμύρια δόσεις τον Ιούνιο. Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να φθάσει τους 30 εκατομμύρια εμβολιασμένους με μια πρώτη δόση στις 15 Ιουνίου.