Γεωργιάδης: Οι απεργοί που κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται – Παφίλης: Δεν κωλώνουμε από πρόστιμα

351

Νέο σφοδρό επεισόδιο προστέθηκε στην σύγκρουση του Αδωνι Γεωργιάδη με το ΚΚΕ κατά την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου οι «καραμπουζουκλήδες» συνδικαλιστές απεργοί που θα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται και τον Θανάση Παφίλη να μιλά για «ξεφτίλες» και να προαναγγέλλει «απειθαρχία» καθώς «δεν κωλώνουμε».

«Εγώ είμαι Δημοκράτης και εσείς κομμουνιστής και έχουμε ουσιαστικές διαφορές. Μπορούμε να συνεννοηθούμε όμως για ένα πράγμα. Ότι στα δικά σας καθεστώτα και στα δικά μας τα σοβαρά, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για να συνεχίσει «Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ότι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται.

Σήμερα το Ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και σε επιχειρήσεις και κλείσατε τις εισόδους. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε».

«Δεν κωλώνουμε με πρόστιμα»

Ανταπαντώντας ο Θανάσης Παφίλης υποστήριξε «εμείς δεν δεχόμαστε απειλές. Αν η ανθρωπότητα κινούταν με την δική σας λογική θα ήταν στα σπήλαια. Όσα πέτυχε ο λαός ήταν σε σύγκρουση και απειθαρχία με το ρωμαϊκό κράτος. Κράτος σημαίνει οργανωμένη ταξική κυριαρχία που επιβάλει τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί. Οι εργαζόμενοι θα την γκρεμίσουν. Και δεν κωλώνουμε με πρόστιμα».

Νωρίτερα ο κ. Παφίλης επέμεινε για τα περί μαζικής συμμετοχής των εργαζόμενων στις χθεσινές κινητοποιήσεις διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας για συμμετοχή ελάχιστων συνδικαλιστών.

«Όλος ο κόσμος σας βρίζει. Και θα ήταν κι άλλοι που θα ήθελαν να απεργήσουν αλλά δεν μπόρεσαν. Καλούμε όσους δεν μπόρεσαν να συσπειρωθούν και να πετάξουν έξω τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Ξεφτίλες δεν ντρέπεστε. Εκατό χιλιάδες κόσμος, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν και αποκαλείτε όλον αυτό τον κόσμο ότι είναι εργατοπατέρες;

Άκουγα πριν τον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Φωτήλα να κατηγορούν τον κόσμο που συμμετείχε στην απεργία» ανέφερε ο κ. Παφίλης για να προσθέσει: «Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει απεργία. Σκληρή αναμέτρηση. Για να ξεπεράσεις τους εκβιασμούς απόλυσης είναι πάρα πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο κομμάτι το έκανε. Το ρυάκι θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει».