Γιάννης Βρούτσης: «Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για ΟΑΚΑ – Σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, το 2024 το ποδηλατοδρόμιο θα αποκατασταθεί»

500

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για το μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε με το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και οδήγησε στην απόφαση για το προσωρινό του κλείσιμο της Ολυμπιακής Εγκατάστασης και για την… επόμενη ημέρα. “3,5 εκατ. πάνε στο ΟΑΚΑ και τον προϋπολογισμό του”. Η Πολιτεία θα βοηθήσει τα σωματεία που έκαναν προπονήσεις στους χώρους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, έκανε ανακοινώσεις για το ΟΑΚΑ και το πρόβλημα που προέκυψε με το στέγαστρο Καλατράβα, ενώ μίλησε και στην κάμερα της ΕΡΤ.

 

Θυμίζουμε πως η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ΟΑΚΑ -και του ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου- ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής (29/09), όταν και έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στατικής επάρκειας στα στέγαστρα Καλατράβα.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο κ. Βρούτσης μίλησε για την διαδικασία αναβάθμισης που θα μπει το Ολυμπιακό Στάδιο, μετά και το θέμα των ημερών με τα στέγαστρα Καλατράβα: “Διαχρονικά ακούμε εξαγγελίες, αλλά αυτή τη φορά είναι πραγματικές, ουσιαστικές και είναι συγκεκριμένες. 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ, κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά δεν ήταν “κενό γράμμα” η εξαγγελία. Είναι χρήματα και διαγωνισμοί που αυτή τη στιγμή “τρέχουν”. Η εν3εργιακή αναβάθμιση, η αναβάθμιση όλου του χώρου του ΟΑΚΑ.

 

Δυστυχώς ας συνέβησαν οι δυο περιπτώσεις του στεγάστρου Καλατράβα για το μεγάλο αθλητικό κέντρο -το γήπεδο και το ποδηλατοδρόμιο- πράγμα που κανείς δεν περίμενε αλλά δυστυχώς η μελέτη έδειξε πως υπάρχει στατική ανεπάρκεια. Ως όφειλα, πρώτα έρχεται η ασφάλεια αθλητών, φιλάθλων και αθλουμένων. Όπως γνωρίζετε έγινε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δυο αθλητικών χώρων.

Οι υπόλοιποι που μελετήθηκαν, λειτουργούν κανονικά. Δεν εντοπίστηκε πρόβλημα”.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως θα διατεθούν 57 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ενώ ανέφερε πως αυξάνονται κατά 30% οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού τόνισε επίσης πως η Πολιτεία θα σταθεί δίπλα σε Παναθηναϊκό (χρησιμοποιούσε το ΟΑΚΑ για τους αγώνες του Europa League στο ποδόσφαιρο) και την ΑΕΚ (χρησιμοποιούσε το «Γ. Κασσιμάτης» για τα παιχνίδια χάντμπολ ανδρών).