Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την υπόθεση με τη μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

366

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών που επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6) με βόμβες μολότοφ στον αστυνομικό φρουρό, που βρισκόταν έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου.

Την υπόθεση, λόγω του στόχου της επίθεσης που δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως εάν επρόκειτο για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή για τον αστυνομικό, έχει αναλάβει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία προσπαθεί με την αξιοποίηση του βιντεοληπτικού υλικού να εντοπίσει τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θα αναζητήσουν μαρτυρίες για τυχόν ύποπτες κινήσεις που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Παπάγου τις προηγούμενες ημέρες.

Ο δικηγορικός και δικαστικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν την επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα.

Αναλυτικότερα, η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού» και προσθέτει ότι «h βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου».

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότοφ στην οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους».

 

Πηγή: Law & Order