Η κατάρα αυτού του τόπου

193

Οι επιτυχίες τους πολλές: ξήλωμα της Παιδείας, ενταφιάζουν κάθε έννοια ηθικής και αριστείας, δηλαδή της ευγενούς άμιλλας και επιβάλουν την ενοχική συνομωσία της εξομοίωσης όλων προς τα κάτω, την ανομία, τις βολικές αυταπάτες και την μικροπολιτική διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής.

Αλλά οι επιτυχίες τους δεν σταματούν εδώ: οργανώνουν την άμυνα τους για μετά τις εκλογές κάνοντας δοκιμές καίγοντας Αστυνομικά Τμήματα και εγκαινιάζοντας και «ειδικά καταστήματα συλλογικοτήτων» στα Πανεπιστήμια. Νουθετούν την Δικαστική εξουσία, θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές για να επανεκλεγούν. Μαλώνουν για το φαγοπότι των Ευρωπαϊκών Κεφαλαίων για το Μεταναστευτικό και τους ενοχλούσε η δομή της Αμυγδαλέζας γιατί το όραμα τους είναι να χτίζουν Μώριες για να δουλεύουν «τα δικά τους παιδιά».

Αν όλα τα παραπάνω δεν αποτελούσαν μια  προσεγμένη ακροβατική λεκτική άσκηση για να αποτυπώσουμε τις «επιτυχίες» των κυβερνώντων,  θα αποτελούσαν τα συστατικά μιας φαρσοκωμωδίας για το πολιτικό Δελφινάριο. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αφεθεί περαιτέρω στον λαϊκισμό. Δεν αξίζει στην κοινωνία να ξεγυμνώνεται και 1 στους 3 να ζει σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν είναι ελπιδοφόρο οι Έλληνες να μειώνουν την δαπάνη για τα τρόφιμα τους. Δεν είναι δίκαιο να απομυζάτε φορολογικά ο κάθε πολίτης για να είναι εξουσία όποιοι.

Τι χρειάζεται η χώρα και οι Έλληνες; Μια πολιτική κοινωνικού ρεαλισμού που θα βασίζεται σε ειλικρινή ανάλυση των δεδομένων και ρεαλιστική αποτύπωση των δυνατοτήτων. Μια πολιτική που θα αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και θα σκοτώνει τα «αριστερά» φαντάσματα του ψευδοπροοδευτισμού. Γιατί, πρόοδος είναι οι δουλειές, οι επενδύσεις, η ασφάλεια για όλους τους πολίτες και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους. Είναι ένα ανοικτό σύστημα παιδείας, ένα προσβάσιμο και παραμετροποιήσιμο σύστημα δημόσιας υγείας και ασφάλισης. Είναι η νίκη της λογικής έναντι της προσημείωσης του ψευδοαριστερισμού.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε την Ελλάδα δικαιότερη, δημιουργική, με όραμα και ελπίδα για όλους. Γιατί το αντίθετο του οράματος είναι οι Ρουβίκωνες, οι Καμένοι, οι Πολάκηδες με θιασάρχη τον «ταλαντούχο κύριο Τσίπρα». Είναι ο διχασμός που θα επιστρέψει την Ελλάδα στο παρελθόν.

*Ο Νίκος Κωστόπουλος είναι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.