ΗΠΑ: Woke παράνοια! Υποχρεωτικό μάθημα «ιστορίας των ΛΟΑΤΚΙ» στα σχολεία της Ουάσιγκτον!

341

Τα δημόσια σχολεία στην Ουάσιγκτον θα υποχρεωθούν να διδάσκουν τους μαθητές για τις συνεισφορές και την ιστορία των LGBTQ+ ατόμων βάσει ενός νέου νόμου που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Jay Inslee τη Δευτέρα.

Ο νόμος 5462 της Γερουσίας ορίζει ότι οι σχολικές περιφέρειες στην Ουάσιγκτον υιοθετούν προγράμματα σπουδών που περιλαμβάνουν «διαφορετικό, δίκαιο, χωρίς αποκλεισμούς, κατάλληλο για την ηλικία εκπαιδευτικό υλικό» που αντικατοπτρίζουν την ιστορία και τις προοπτικές ιστορικά υποεκπροσωπούμενων ομάδων.

Το νομοσχέδιο πέρασε και στις δύο βουλές χωρίς καμία υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών. Οι αντίπαλοι υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει τα δικαιώματα των γονέων και τις εξουσίες των τοπικών σχολικών περιοχών να αποφασίζουν τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στην τάξη.

Τα κρατικά πρότυπα μάθησης ήδη κατευθύνουν τα σχολεία να διδάξουν τους μαθητές για τις ιστορικές προοπτικές ορισμένων περιθωριοποιημένων ομάδων, όπως οι κοινότητες των φυλών και οι σκλάβοι, αλλά δεν απαιτούσαν ρητά μαθήματα που καλύπτουν τις ιστορίες LGBTQ+.

«Οι συνεισφορές των ομοφυλόφιλων κατοίκων της Ουάσινγκτον αξίζουν αναγνώριση, και εξίσου σημαντικό, οι μαθητές αξίζουν να βλέπουν τον εαυτό τους στις σχολικές τους εργασίες», δήλωσε ο γερουσιαστής Marko Liias, ένας Δημοκρατικός από το Edmonds που υποστήριξε το νομοσχέδιο, σε μια δήλωση. «Αυτό οδηγεί σε καλύτερη παρακολούθηση, καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση και καλύτερη συνολική ποιότητα ζωής, εξασφαλίζοντας επιτυχία για όλους τους μαθητές μας».

Η Ουάσιγκτον εντάσσεται σε έξι άλλες πολιτείες — Καλιφόρνια, Κολοράντο, Ιλινόις, Νεβάδα, Νιου Τζέρσεϊ και Όρεγκον — που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις για τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών που περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση των LGBTQ+ ατόμων στα δημόσια σχολεία.

Πώς θα ισχύσει ο νόμος
Σύμφωνα με το νόμο, η Ένωση Διευθυντών Σχολικών Διευθυντών της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, με τη βοήθεια του κρατικού Γραφείου Επόπτη Δημόσιας Εκπαίδευσης, θα δημιουργήσει μια πρότυπη πολιτική και διαδικασία για τον τρόπο σχεδίασης μαθημάτων και επιλογής εκπαιδευτικού υλικού έως τον Ιούνιο του 2025. Στη συνέχεια, μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτος, τα σχολεία θα πρέπει να ενημερώσουν τις πολιτικές τους για να ενσωματώσουν τα νέα προγράμματα σπουδών.

Σε άλλες πολιτείες με προγράμματα σπουδών χωρίς αποκλεισμούς για την ιστορία LGBTQ+, τα σχολεία διδάσκουν σημαντικές υποθέσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως το Obergefell εναντίον Hodges , το οποίο εγγυήθηκε το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων το 2015 ή πώς οι υποκουλτούρες LGBTQ+ έγιναν πιο ορατές και αποδεκτές κατά την εποχή της Απαγόρευσης.