Ισραήλ: Ένοπλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε αφού άνοιξε πυρ σε εβραϊκό οικισμό – Τι ανακοίνωσε η Χαμάς

224
israel hamas
israel hamas

Τουλάχιστον 31.553 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 73.546 έχουν τραυματιστεί από τις 7 Οκτωβρίου στη στρατιωτική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς που διοικεί τον θύλακα. Περίπου 63 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως Παλαιστίνιος ένοπλος άνοιξε σήμερα πυρ προς την κατεύθυνση ενός εβραϊκού οικισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη συνέχεια πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες εκεί.

Ο άνδρας άνοιξε πυρ από το παλαιστινιακό νεκροταφείο στη Χεβρώνα προς τον παρακείμενο εβραϊκό οικισμό, όπως ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan του Ισραήλ. Μετέδωσε πλάνα που δείχνουν έναν άνδρα να στέκεται ανάμεσα στους τάφους και να πυροβολεί με αυτόματο τουφέκι.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από Παλαιστίνιους αξιωματούχους. Η βία στη Δυτική Όχθη έχει αυξηθεί αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, σχεδόν πριν από έξι μήνες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ισραηλινές επιδρομές και οι παλαιστινιακές επιθέσεις στους δρόμους.

Η απουσία σημαντικής προόδου στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έχει προστεθεί στους φόβους πως η βία στην περιοχή θα αυξηθεί περαιτέρω στη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: OnAlert.GR