Ισραήλ: «Μπήκαν σε σπίτια, βίασαν γυναίκες και τις πήραν μαζί με τα παιδιά»

1900
israel hamas
israel hamas

Ο Mάκης Λεβής, ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας και ασχολείται με το real estate, βρίσκεται μέσα σε καταφύγιο και έχει τα δύο παιδιά του μαζί, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!».

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!», ο Mάκης Λεβής ξεκίνησε την κουβέντα θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως οι αιχμάλωτοι έχουν παρθεί για ανταλλαγή με κάποιους από τη φυλακή και όχι ως ασπίδα πολέμου.

«Στη Γάζα, οι άνθρωποι δεν έχουν πολλές επιλογές. Ή θα πάνε σε κτίριο που θα βομβαρδίσουν ως ασπίδα πολέμου χωρίς τη θέλησή τους ή θα τους σκοτώσουν επί τόπου. Τρομοκράτες της Χαμάς εισέβαλλαν σε 22 οικισμούς. Χτες υπήρχε περιστατικό όπου προσπαθήσαν να μπουν σε καταφύγιο 6 τρομοκράτες. Μπήκαν όμως, σε σπίτια, βίασαν γυναίκες και τις πήραν μαζί με τα  παιδιά. Υπήρχε ένα φεστιβάλ εδώ και ξαφνικά μπήκαν μέσα και άρχισαν να πυροβολούν».

Όπως είπε, εκείνος βρίσκεται σε καταφύγιο, σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο δηλαδή, του σπιτιού, το οποίο είναι φτιαγμένο έτσι ώστε εάν χτυπηθεί από ρουκέτα να μην πέσει.

«Εγώ είμαι 4 βήματα από το ειδικό δωμάτιο γιατί δεν θέλω να μιλήσω μπροστά στα παιδιά. Δεν μπορούμε να φύγουμε, μόνο ο στρατός επιχειρεί, ακούμε πυροβολισμούς που σημαίνει πως ακόμα είναι εδώ οι τρομοκράτες. Τα παιδιά μου θέλουν να φύγουν, καταλαβαίνουν πως δεχόμαστε επίθεση και κινδυνεύουν. Βγαίνουνε να πάνε τουαλέτα μόνο. Προσπαθώ να τους κρατάω ήρεμους. Δεν υπάρχει η σκέψη για να φύγουμε ακόμα γιατί οι τρομοκράτες πυροβολούν στον δρόμο. Περιμένουμε να δημιουργηθεί ένα ΄΄παράθυρο’’ για να μπορέσουν να φύγουν οι γυναίκες και τα παιδιά».

Ο Mάκης Λεβής είπε πως επιλέξανε με τη μαμά τους να ζήσουν σε ένα χωριό, και όταν δεν υπάρχει πόλεμος κυκλοφορούν κανονικά.

«Εδώ ο στρατός έχει εξέχουσα θέση στα μάτια όλων, οπότε όταν βλέπεις 18χρονους με όπλα στον δρόμο θεωρείται ασφάλεια.  Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να πάρουμε πίσω τους αιχμαλώτους και να χτυπήσουμε τη Χαμάς».