Πόλεμος στο Ισραήλ: Ασφαλείς στην Κρήτη 61 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους

373
israel hamas
israel hamas

Ασφαλείς στην Κρήτη βρίσκονται 61 εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να προσκυνήσουν στους Αγίους Τόπους, και οι οποίοι βρέθηκαν στο Ισραήλ τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στη χώρα.

Η κατάσταση, μέχρι στιγμής, παραμένει έκρυθμη, ενώ εκφράζονται φόβοι για γενικευμένη πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά και την εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις εχθροπραξίες.

Την ίδια ώρα, ομάδα 61 Ελλήνων προσκυνητών που είχαν βρεθεί στο Ισραήλ, στο πλαίσιο εκδρομής που είχε διοργανωθεί από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα Φόδελε στην Κρήτη, εγκατέλειψαν τη χώρα την ώρα που ξεκίνησαν να ηχούν οι σειρήνες πολέμου.

Έβλεπαν τους βομβαρδισμούς καθώς εγκατέλειπαν το Ισραήλ οι Έλληνες ταξιδευτές

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο πατέρας Παντελεήμων Μούγκουρος, ο ίδιος και οι ταξιδευτές που συμμετείχαν στο γκρουπ, φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί, αφού τους επετράπη να πετάξουν και να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Επιστρέψαμε ασφαλείς!!!! Μια αόρατη δύναμη μας προστάτευε σε όλην την διάρκεια της εκδρομής μας καθώς 61 άτομα ακολούθησαν την Ιερά Μονή μας στους Αγίους Τόπους αλλά κάθε φορά μετρούσαμε 62 άτομα!

Για άλλους σύμπτωση για εμάς όχι! όταν ξεκίνησαν οι σειρήνες, τα αντιαεροπορικά και ο πόλεμος ήμασταν στον δρόμο για το αεροδρόμιο! Δύσκολη η κατάσταση αλλά με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου μας ζήσαμε το θαύμα μας επέτρεψαν να πετάξουμε βλέποντας από το αεροπλάνο τους καπνούς και τους βομβαρδισμούς και καταφέραμε να επιστρέψουμε. Δυστυχώς άλλα γκρουπ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια εγκλωβίστηκαν εκεί και προσευχόμαστε για αυτούς αφού είμαστε σε επικοινωνία!

Ένα ταξίδι συναισθημάτων που ζήσαμε εκεί σε όλο το μεγαλείο του! Δόξα το Θεό πάντων ένεκεν να ξαναζήσουμε αυτό το ταξίδι στην Αγία Γη σύντομα!», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτησή του.