Ισραηλινός υπουργός Αμύνης: Ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν απευθείας στο Ισραήλ θα ανταποδοθεί

3797

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διεμήνυσε χθες Πέμπτη 11/4/2024 ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει οποιαδήποτε επίθεση του Ιράν στην επικράτειά του.

«Απευθείας ιρανική επίθεση θα απαιτήσει προσήκουσα ισραηλινή ανταπόδοση εναντίον του Ιράν», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου για την ίδια συνομιλία «Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ για να επαναλάβει την ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ για την άμυνα του Ισραήλ ενόψει των αυξανόμενων απειλών από το Ιράν και τους περιφερειακούς πληρεξούσιους του. Απηχώντας το ξεκάθαρο μήνυμα του Προέδρου Μπάιντεν προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο Γραμματέας Όστιν διαβεβαίωσε τον Υπουργό Γκάλαντ ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να βασιστεί στην πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί το Ισραήλ έναντι των ιρανικών επιθέσεων, για τις οποίες η Τεχεράνη έχει απειλήσει δημόσια».

Κατά το Πεντάγωνο, ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), επέσπευσε επίσκεψή του στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας αυτής τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Ο στρατηγός Κουρίλα επισκέπτεται τακτικά τη χώρα τους τελευταίους μήνες, μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: OnAlert.GR