Ουκρανία: Ζημιές από επίθεση ρωσικών Shahed σε ενεργειακή υποδομή στο Ντνιπροπετρόφσκ

385

Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής Shahed στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσαν σήμερα πυρκαγιά σε ενεργειακή εγκατάσταση στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσαν μέσω της πλατφόρμας Telegram οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η πυρκαγιά στην εγκατάσταση προκλήθηκε από συντρίμμια μη επανδρωμένου αεροσκάφους και πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να επιχειρούν επιτόπου.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Εν τω μεταξύ η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως αεροσκάφη της, αλλά και κινητές μονάδες της αντιαεροπορικής προστασίας κατέστρεψαν 16 από τα 17 ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτοξεύτηκαν τη νύχτα της 11ης προς 12η Απριλίου.

Τα συντρίμμια ενός από αυτά τα Shahed ήταν που προκάλεσε την πυρκαγιά στο Ντνιπροπετρόφσκ.

Την ανακοίνωση για την κατάρριψη των ρωσικών UAV έκανε ο Μίκολα Όλεστσουκ, Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Όπως ανέφερε, οι Ρώσοι εκτόξευσαν τα ιρανικής κατασκευής Shahed από το ακρωτήριο Chauda (στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία) και έναν κατευθυνόμενο πύραυλο Kh-59 που εκτοξεύτηκε από τον εναέριο χώρο της προσωρινά κατεχόμενης περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: OnAlert.GR