Κακοκαιρία Elias: Στην Εύβοια κάτοικοι ανέβηκαν σε ταράτσες – Κατέφτασαν ομάδες διάσωσης από τη Θεσσαλία και τη Στερεά

8004

Σαρώνει την Εύβοια η κακοκαιρία Elias. Για να σωθούν από τους τεράστιους όγκους νερού που κατέκλυσαν τα πάντα στο χωριό Κυμάσι Μαντουδίου, κάτοικοι ανέβηκαν στις ταράτσες.

Συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα η κακοκαιρία Elias χτυπά την Εύβοια. Στο χωριό Κυμάσι Μαντουδίου η κατάσταση είναι δραματική, καθώς μετά από την υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτη πλημμύρισαν τα πάντα.

 

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου που είναι και ηλικιωμένη δεν πρόλαβε να φύγει.

Πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι. Μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες», είπε.

 

Βίντεο του evima.gr από την υπερχείλιση ποταμού στη βόρεια Εύβοια:

Στη βόρεια Εύβοια εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Η πυροσβεστική δέχθηκε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθήσεις, μικρής, όμως, κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.

Ενισχύθηκαν με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια
Στο μεταξύ, ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα είναι όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας.

Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της βόρειας Εύβοιας επιχειρούν από το πρωί στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Παράλληλα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπου έχει χρειαστεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μια ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα.