Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» για ηλικιωμένους και ευάλωτους

340

Σε εγρήγορση ενόψει του χειμώνα και της παράλληλης κυκλοφορίας κορωνοϊού, γρίπης και άλλων ιώσεων είναι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες δύο εβδομάδες (περισσότεροι από 50) αποτελεί ένα «καμπανάκι» για ηλικιωμένους και ευάλωτους, υπενθυμίζοντας την επικαιροποίηση του εμβολιασμού, με τα ραντεβού για αναμνηστική δόση που έχουν προγραμματιστεί να είναι χιλιάδες. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και ο αντιγριπικός εμβολιασμός που από μεθαύριο, 1η Νοεμβρίου, θα γίνεται χωρίς συνταγή σε ό,τι αφορά στο συμβατικό εμβόλιο.

Ο εμβολιασμός δίνει την ευκαιρία ελέγχου της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί το Σύστημα Υγείας τους επόμενους μήνες, όταν η θερμοκρασία θα πέσει και ο συγχρωτισμός θα αυξηθεί στους εσωτερικούς χώρους.

Ήδη τα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονται σημαντικές ροές ασθενών με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νοσηλεύονται συνολικά περισσότεροι από 880 ασθενείς. Την εβδομάδα από τις 16 Οκτωβρίου έως και τις 22 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 1065 νέες εισαγωγές, αριθμός που παρουσίασε αύξησηκατά 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες, αλλά μείωση συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.