Κύπρος: Ανώτερος αστυνομικός συνωμοτούσε με βαρυποινίτη για να «κάψει» διευθύντρια φυλακών

369

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κύπρο η αποκάλυψη ότι ένας ανώτερος αστυνομικός συνωμοτούσε με βαρυποινίτη, προκειμένου να «κάψει» την διευθύντρια των φυλακών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Καλατζή, στο protothema.gr, την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα «Πολίτης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο  Ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, συνομιλούσε με βαρυποινίτη που εκτίει φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών και του ζητούσε να ψάξει να βρει βίντεο με προσωπικές στιγμές της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της Υποδιευθύντριας Αθηνάς Δημητρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αξιωματικός της Αστυνομίας ζητούσε από τον κατάδικο να του βρει άμεσα κάποιος βίντεο με την διευθύντρια Φυλακών σε προσωπικές στιγμές για να «την κάψει». Όπως ανέφερε στα μηνύματα μέσω Telegram, είχε πληροφορίες ότι η Διευθύντρια των Φυλακών θα πήγαινε σε κάποια άλλη θέση και έτσι ήθελε να την πλήξει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε προτείνει δύο φορές στην Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους να αναλάβει το υπουργείο Άμυνας και η ίδια είχε αρνηθεί.

Η διευθύντρια των φυλακών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και ανέφερε πως θα κάνει επίσημη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα ζητώντας τον διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή και την διαθεσιμότητα του αξιωματικού.

Στις συνομιλίες μεταξύ των αξιωματικού και του βαρυποινίτη, γίνονται αναφορές σε χρηματισμό, και σε προσπάθεια δυσφήμισης των φυλακών.

Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι οι Κεντρικές Φυλακές της Κύπρου υπό τη Διεύθυνση της κας Αριστοτέλους έχουν καταστεί πρότυπο, και παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix μεταξύ των πέντε πιο ανθρώπινων Φυλακών στο κόσμο.