Μαίρη Συνατσάκη: Άλλο ένα θύμα της «πατριαρχίας» που ηδονίζεται να βλέπει τον άνδρα της να πλένει πιάτα

469

Έχει καταντήσει γραφικό και πολυπαιγμένο, αυτό που κάθε ναρκισσιστική περσόνα καταγγέλλει την «πατριαρχία», τα «στερεότυπα» και την «τοξική αρρενωπότητα», χτυπώντας επιτακτικά τη μπότα στο τσιμέντο ως η πιο πειθαρχημένη στη woke κουλτούρα, φεμιναζί στρατιώτης.

Έτσι λοιπόν με αφορμή την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων, η επιχειρηματίας μέσα από το βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube, αναφέρθηκε στα στερεότυπα της κοινωνίας αλλά και στο πως μεγαλώνουν μαζί με τον Ίαν Στρατή την κόρη τους, δεδομένου ότι ζούμε σε μία πατριαρχική κοινωνία.

«Ο μπαμπάς της Ολίβιας είναι φεμινιστής και αυτό σαν παράδειγμα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να δώσω στην κόρη μου και δεν θα μπορούσα να μοιραστώ έναν τόσο δύσκολο ρόλο σαν αυτό της γονεϊκότητας με έναν άνθρωπο που δεν θα συμφωνούσαμε σε τόσο βασικά πράγματα. Οι θέσεις του είναι τέτοιες που θεωρούν εντελώς ίσα τα φύλα. Δεν είναι μόνο στα λόγια. Η Ολίβια θα δει τον μπαμπά της να πλένει τα πιάτα και θα δει εμένα με τρομερή χαρά και ικανοποίηση να βιδώνω την ντουλάπα. Θα το δει, δεν θα το ακούσει μόνο.

Το περιβάλλον της είναι ένα τέτοιο περιβάλλον. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά της, αντίστοιχα είναι τέτοιοι άνθρωποι. Αν έρθει κάποιος απομακρυσμένος συγγενής, έχω μάθει πως θα μιλάω μπροστά της και θα στηρίζω τις φεμινιστικές μου ιδέες γιατί αυτό θα είναι το σωστότερο παράδειγμα για εκείνη» αναφέρει η Μαίρη Συνατσάκη.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν ξεκίνησα να αγοράζω ρούχα για την μικρή – αυτό έγινε όταν ήμουν 7 μηνών έγκυος – που έμπαινα σε sites και έπρεπε να αγοράσω ρούχα για το βρεφάκι και είχε κατηγορία στα βρεφικά αγόρια και κορίτσια. Γιατί αποφασίσαμε από την πρώτη στιγμή ύπαρξης ενός ατόμου πρέπει να φορτιστεί αυτό με συγκεκριμένα χρώματα, συγκεκριμένες εικόνες, όχι δεν το καταλαβαίνω καθόλου!

Ήθελα να έχει και φορμάκια με δεινόσαυρους και αμαξάκια και έμπαινα στα αγορίστικα. Αυτός ο διαχωρισμός σε τόση μικρή ηλικία… Τα κοριτσάκια αποτυπώνονται σαν πράα, γλυκά κοριτσάκια. Επίσης μαθαίνουμε στην κόρη μας την έννοια της συναίνεσης. Το Stop. Δεν θέλω να αγκαλιαστώ, δεν μου αρέσει αυτό. Το σώμα και η ύπαρξη της δεν είναι διαθέσιμα για όλους, έτσι χωρίς τη δική της συναίνεση. Από τώρα ξέρει αν θέλει να της δίνουμε αγκαλιά ή φιλί» τόνισε στη συνέχεια η γνωστή Youtuber.

Πηγή: NewsBreak.GR