Μάριος Παπαγεωργίου: Στον Άρειο Πάγο η μητέρα του – Ζητά να «ξεπαγώσει» η ανάκριση

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρέθηκε ηΒαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Νίκο Ρουσόπουλο και κατέθεσε αίτημα για να «ξεπαγώσει» η ανάκριση για τους 9 νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του γιού της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012 υπήρξε αρπαγή και δολοφονία του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου η σορός του οποίου ακόμη αγνοείται.

Η Βαρβάρα Θεοδωράκη εξερχόμενη του δικαστικού Μεγάρου του Αρείου Πάγου, σε δήλωσή της ανέφερε: «Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα».

Ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος, επισήμανε ότι η κυρία Θεοδωράκη βρίσκεται σε κακή κατάσταση καθώς περίμενε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και αντίθετα η υπόθεση λιμνάζει και προσέθεσε:

«Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας.

Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία».