Μαξίμου: Προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα – Θα έχει συνέχεια και συνέπεια

334

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ενδεικτική του καλού κλίματος το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφει τα όσα έγιναν στην συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως αναφέρει, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε από τους δυο ηγέτες ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια.

 

Μάλιστα, αναφέρει ότι συμφωνήθηκε οι δυο πλευρές να οικοδομήσουν σε αυτό το θετικό κλίμα και να έχει συνέπεια και συνέχεια. Επίσης, συμφωνήθηκε η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Όλη η ανακοίνωση:
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius της Λιθουανίας, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

 

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι κκ. Μητσοτάκης και Erdogan συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Προς τούτο συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.

Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Η συνάντηση που είχαν οι δυο ηγέτες κράτησε σχεδόν μια ώρα με τα χαμόγελα να περισσεύουν και το κλίμα να μην θυμίζει σε τίποτα παλαιότερες συναντήσεις τους.