Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης συζήτησαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας, εν μέσω τουρκικών διεκδικήσεων

334
ΥΠΕΘΑ

Συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ελληνική πλευρά φιλοξενεί τους Τούρκους και θα μιλήσει μαζί τους για σημαντικά ζητήματα όπως… αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Προσπάθειες που έχουν γίνει και στο παρελθόν και τελικά καταλήγουν σε περισσότερη τουρκική επιθετικότητα, αφού η γειτονική χώρα ενθαρρύνεται από το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά έχει ως αρχή το δόγμα “δεν ακούω, δεν βλέπω” τίποτε από τις τουρκικές προκλήσεις.

Πρώτος θα χαιρετήσει τον Τούρκο υφυπουργό Μπουράκ Ακτσαπάρ ο νέος επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος.

Ήδη τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες με ανταλλαγή επισκέψεων ανώτατων αξιωματικών στην περιοχή της Αδριανούπολης αλλά και του Έβρου. Αξιωματικοί από τις δύο χώρες μετέβησαν στους σχηματισμούς και συνομίλησαν μεταξύ τους.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους επικεφαλής της Ελληνικής και Τουρκικής Αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ, Πρέσβη κ. Θεοχάρη Λαλάκο και Υφυπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη κ. Μπουράκ Ακτσαπάρ και μέλη των Αντιπροσωπειών.